HJK haastaa vieraspelissä suursuosikki Ålandin Unitedin

Åland United taisteli viime kaudella mestaruudesta loppuun saakka, mutta jäi hopealle. Tälle kaudelle joukkue on monen asiantuntijan papereissa ykkössuosikki mestariksi. Joukkue menetti talven aikana muutaman avainpelaajan, mutta sai tilalle kovan luokan paikkaajia. Joukkuetta valmentaa HJK:ta vuosina 2008-09 luotsannut Gary Williams.

Joukkueen pelaajamateriaali on laadukas. Pelaajistossa on myös ex-klubilaisa, kun maajoukkuepelaajat Jaana Lyytikäinen ja Tiina Saario vaihtoivat raitapaidan Ålandin väreihin. Vaarallinen maalintekijä, nigerialainen Cynthia Uwak siirtyi Ahvenanmaalle puolestaan viime vuoden mestarijoukkue PK-35:stä. Joukkueen nuori hyökkääjä Adelina Engman debytoi naisten maajoukkueessa viime vuonna ja teki ensimmäisen maajoukkuemaalinsa helmikuussa 2013 Venäjää vastaan.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen arvostaa tulevaa vastustajaa useasta syystä.

– Åland United on monella tavalla yksi sarjan suurimmista, ellei suurin suosikki. Siellä on mm. naisten tasolla ehkä parhaiten hoidetut taustat Suomessa.

– Heidän pelaajistaan Adelina Engman on todella nopea ja suoraviivainen hyökkääjä, joka pelaa sekä kärjessä että laidalla. Toinen kärkipelaaja Cynthia Uwak tykkää myös kytätä läpisyöttöjä.  Tietysti vanhat klubilaiset Lyytikäinen ja Saario ovat laadukkaita pelaajia, kuten joukkueen jenkkivahvistus Janelle Cordia. Eikä pidä unohtaa Maiju Ruotsalaista, joka on target-pelaajana Suomen ykkönen.

Kun vastustaja on etukäteen erittäin kova, ”bussin pysäköiminen” Ahvenanmaalle saattaisi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta.

– En usko, että meidän lähestymistapamme poikkeaa paljon avausottelusta. Meidän täytyy tietysti löytää keinot järkyttää Ålandin peruspeliä. Tarkoituksenamme ei ole kuitenkaan sen kuuluisan bussin parkkeeraminen, Virolainen lopettaa.