HJK–Ilves lauantaina Bolt Arenalla

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan ottelussa Bolt Arenalla Ilveksen.

Hieman vaikeamman jakson jälkeen Klubi on saanut pelinsä kulkemaan paremmin ja nyt alla on kaksi voittoa ja tasapeli. Voitot Klubi on ottanut PK–35 Vantaasta ja Hongasta. Viime viikonloppuna vieraspeli Åland Unitedia vastaan päättyi lukemiin 1–1.

– Åland-peli oli meiltä jälleen hyvä peli. Saimme siitä paljon lisätietoa omasta tasostamme tällä hetkellä. Takana on myös hyvä treeniviikko, joten positiivisen mielin lähdemme hakemaan lauantaina kolme pistettä ja pelaamaan kauden parasta futista, Jonne Kunnasta edelleen sijaistava Arttu Heinonen ennakoi.

Ilveksen alkukausi oli hankala, mutta kesällä tehdyn valmentajavaihdoksen pistepotti on kasvanut hyvää vauhtia. Tamperelaisjoukkue on tällä hetkellä seitsemäntenä. Yläpuolella olevat Honka ja PK-35 Vantaa ovat vain kahden pisteen päässä, joten Ilves kamppailee vielä pääsystä yläloppusarjaan.

– Ilves tarvitsee tästä pelistä pisteitä päästäkseen kuuden joukkoon. Tämäkin tuo oman mielenkiintoisen lisänsä lauantain matsiin, Heinonen toteaa.

Sarjan kevätkierroksella HJK voitti Ilveksen vieraskentällä maalein 3–1. Tämän pelin jälkeen Ilves on kuitenkin ollut hyvässä nousukiidossa ja 10 edellisestä pelistä se on ottanut viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. Päävalmentaja Heinonen tiedostaa Ilveksen vaarallisuuden, mutta keskittyminen on enemmänkin omassa pelaamisessa.

– Olemme keskittyneet viime viikon meidän hyökkäyspelaamisen kehittämiseen ja toimintoihin viimeisellä kolmanneksella, unohtamatta rakenteita niiden taustalla, Heinonen kertoo.

Klubin sairastupa on tyhjentynyt hyvää vauhtia viimeisten viikkojen aikana.

– Edelleen muutama pelaaja on valitettavasti sivussa pitkäaikaisten loukkaantumisten takia. Parilla pelaajalla on pienempiä vammoja ja tilanne heidän suhteen tarkastetaan vielä perjantain treeneissä, Heinonen kertoo.

Ottelu on Klubille viimeinen kotipeli runkosarjassa. Viimeisellä kierroksella HJK kohtaa vieraskentällä HPS:n. Runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat pelejään yläloppusarjassa, jossa joukkueet kohtaavat kertaalleen toisensa.

HJK:n ja Ilveksen välinen ottelu pelataan lauantaina Bolt Arenalla kello 14.00.
Otteluun otetaan yleisöä paikan päälle, mutta heidät jaetaan lohkoihin Itäkatsomossa.

O