HJK ja FC Honka kohtaavat Bolt Arenalla

HJK pelaa perjantaina kauden viidennen Kansallisen Liigan ottelunsa, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu FC Honka. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18.05.

Nea Lehtola - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

Klubi on pelannut tämän kauden Kansallisessa Liigassa neljä peliä, joista pisteitä on kertynyt 10. Klubi on voittanut Åland Unitedin, ONS:n ja HPS:n. Edellinen ottelu toi ensimmäisen pistemenetyksen, kun peli PK-35:sta vastaan päättyi lukemiin 1–1.

Viime perjantaina PK-35:sta vastaan Klubi hallitsi hyvin peliä, joten tasapeli oli pettymys joukkueelle. Tilastojen mukaan HJK hallitsi peliä myös selvästi, sillä muun muassa laukaukset 13–5, pallonhallinta 68–32, onnistuneet syötöt 633–295, maaliodottama (xG) 2,08-0,55 olivat selvästi Klubin eduksi.

Klubin tämän kauden tehokkaimpana maalintekijä on ollut Ria Karjalainen, joka on tehnyt neljä maalia. Kahdesti ovat osuneet Leonie Pankratz ja Veera Hellman. Kertaalleen ovat onnistuneet Oona Sevenius, Essi Sainio, Lilli Halttunen, Ilona Walta ja Nea Lehtola.

Kansallisen Liigan sarjataulukossa HJK on nyt kolmantena. Edellä ovat KuPS ja PK-35 Vantaa, jotka ovat voittaneet kaikki neljä pelaamaansa peliä.

Klubille osuu tälle viikolle muutamia poissaoloja sekä pieniä loukkaantumisia, jotka ovat kuitenkin suurimmilta osin ensi viikolle selätetty. Tilanne tuo kuitenkin vielä perjantain otteluun omat haasteensa.

FC HONKA

Espoolaisjoukkue FC Honka on kerännyt neljästä pelistään kolme pistettä, jotka se sai viime kierroksella 2–1-vierasvoitolla ONS:sta. Kolmessa ensimmäisessä pelissään Honka kärsi tappiot PK-35:lle, Ilvekselle sekä PK-35 Vantaalle.

Neljässä pelissään Honka on tehnyt kolme maalia ja päästänyt kahdeksan. Hongan maaleista ovat vastanneet Aino Nurmi, Saana Hartikainen ja Wilma Spets.

Omar Adlanin luotsaama Honka koki isoja muutoksia täksi kaudeksi. Joukkueesta poistui useampi kokenut pelaaja. Merkittävin hankinta oli maalivahti Emma Immonen, joka voitti viime kaudella Suomen mestaruuden KuPS:n kanssa.

Vaikka alkukauden pistetahti on Hongan osalta ollut hieman nihkeää, on espoolaisjoukkueessa kuitenkin potentiaalia parempaan. Muun muassa Saara Lappalainen, Milla Punsar, Wilma Spets, Inka Kaivola, Emma Immonen ja Daniela Sandås ovat kaikki kokeneita liigapelaajia ja kantavat suurta vastuuta Hongan riveissä. Hongalla on myös useampi nuorisomaajoukkueen pelaaja liigajoukkueessa.

EDELLISET KOHTAAMISET

Honka on pelannut pääsarjassa kaudesta 2003 lähtien. Tämän jälkeen HJK ja Honka ovat kohdanneet pääsarjassa 46 kertaa. Peleistä 24 on päättynyt HJK:n voittoon, 13 tasapeliin ja 18 Hongan voittoon. Maaliero peleistä on Hongan hyväksi 68–62.

Viime kaudella HJK ja Honka kohtasivat kolme kertaa. Ensimmäinen peli päättyi Tapiolassa lukemiin 0–0. Syksyn runkosarjapelin HJK voitti 2–1 ja yläloppusarjapelin 4–0.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Joukkue on innoissaan valmiina palaamaan kotikentälle perjantaina. Edellisen ottelun haasteita on käyty läpi, jotta pystymme olemaan perjantaina parempia. Palloa pitää pystyä liikuttamaan entistä laadukkaammin sekä luomaan entistä enemmän uhkaa vastustajan maalin eteen.

– Mielenkiintoista nähdä, miten Honka lähestyy tätä ottelua. He ovat jonkin verran muokanneet pelaamistaan alkukauden aikana, mutta olemme varautuneet eri skenaarioihin. Tärkeintä meille on joka tapauksessa, että oma pelaamisemme on laadukkaalla tasolla ja pystymme nojaamaan siihen eri pelin vaiheissa, Jonne Kunnas ennakoi.

HJK – FC Honka
Perjantaina 29.4.2022 klo 18.05
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

Stadionin lipunmyyntipiste HJK toimiston sisäänkäynnillä Bolt Arenalla palvelee koko päivän klo 9.00 alkaen.
Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ lisäksi Yle TV2-kanavalla.