HJK ja FC Honka kohtaavat lauantaina Tapiolassa  

HJK suuntaa lauantaina FC Hongan vieraaksi Tapiolaan. Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella ja samalla Klubin viides vierasottelu.  

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

FC Honka vs HJK
La 17.6. klo 18.00
Kansallinen Liiga – Tapiola N 1

Runkosarja on puolessa välissä ja HJK:n esitys alkupuoliskolla on ollut hyvä. Kauden avausottelun häviön jälkeen kaikki ottelut ovat kääntyneet Klubin hyväksi, kunnes voittoputki katkesi viime lauantaina. HJK jatkaa edelleen sarjakärjessä tasapistein KuPS:n kanssa. Molemmilla on pisteitä kasassa 21. 

– Kausi on paria notkahdusta lukuun ottamatta ollut nousujohteinen ja pelaajilla on luottavainen fiilis prosessiin. Pelissä on näkynyt iloa, taistelutahtoa ja aggressiivisuutta. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan myös loppukautta, joukkueen kapteeni Mimmi Nurmela kommentoi. 

HJK:n seitsemän ottelun voittoputki katkesi viime lauantaina, kun vieraaksi saapunut TPS vei kolme pistettä Turkuun lukemalla 0–3. Klubi aloitti pelin vahvasti, mutta TPS:n hyvä puolustus kesti. Ottelun tulosta vastoin tilastot olivat Klubin eduksi. Kotijoukkue oli tehokkaampi maaliodottamassa (xG) 2.88–0.14 sekä laukauksien määrässä (27–7). Klubi oli myös parempi pallonhallinnassa (66–34 %) ja onnistuneissa syötöissä (362–128).  

Klubi on kääntänyt katseen kohti lauantain vieraspeliä FC Honkaa vastaan. Honka on pelannut hyvän alkukauden ja joukkue on sarjataulukossa sijalla neljä 17 pisteellä. Honka on kauden aikana onnistunut voittamaan viisi peliä (Åland United 1–0, HPS 2–1, TPS 1–0, ONS 2–0, HJK 1–0) ja pelannut kaksi tasapeliä (PK-35 0–0, PK-35 Vantaa 0–0). Joukkue on kauden aikana hävinnyt vain kaksi ottelua (Ilves 2–1, KuPS 2–1). Hongan tehokkaimpina viimeistelijöinä ovat toimineet kolme maalia tehnyt Wilma Sjöholm sekä kaksi osumaa keränneet Noora Juusela ja Elli Seiro.  

– Viime peli on käyty joukkueen kanssa läpi ja nyt ollaan valmiita menemään eteenpäin. Olemme valmiita hakemaan revanssia metroderbyssä Hongasta ja sitä kautta paluuta takaisin voittojen tielle. Pelistä on tulossa kahden hyvin organisoidun joukkueen peli, jossa on vastakkain kaksi laadukkaasti puolustavaa joukkuetta, päävalmentaja Arttu Heinonen kommentoi.  

– Meidän pitää pystyä liikuttamaan Hongan blokkia ja löytää reitit luoda laadukkaita maalintekopaikkoja liukuhihnalta, säilyttäen kuitenkin hyvän valmiuden reagoida tilanteenvaihtoihin. Iso kuva tulee olemaan myös erikoistilanteet sekä niiden maksimointi tässä pelissä molemmissa päissä, Heinonen jatkaa. 

Samaa energisyyttä painottaa myös joukkueen kapteeni: 
– Lähdetään lauantain otteluun sisuuntuneina ja nälkäisinä taistelemaan jokaisesta pisteestä, Nurmela toteaa.