HJK ja Kerttu Sarelius pitkään sopimukseen

HJK ja hyökkääjä Kerttu Sarelius (s. 2006) ovat solmineet kaudet 2024–2026 kattavan pelaajasopimuksen.

Kerttu Sarelius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vuonna 2006 syntynyt Kerttu Sarelius on Klubin oma kasvatti, jalkapallon ensikosketuksista alkaen. Sarelius aloitti jalkapalloharrastuksen HJK:n futiskoulussa ja eteni HJK Kannelmäki T06-07 -joukkueeseen. 10-vuotiaana Sarelius siirtyi HJK T06 -akatemiajoukkueeseen ja Klubin pelaajapolun mukaisesti lopulta HJK T18 Akatemiaan.

Sarelius teki kahden edelliskauden aikana T18 SM-sarjassa yhteensä 28 maalia ja oli näin isossa roolissa tuomassa Suomen mestaruudet Klubille. Taskussa hänellä on myös T15-ikäluokan Laura Kalmari -turnauksen maalipörssin voitto kaudelta 2021. Viime kaudella Sarelius oli mukana myös Regions’ Cupin voitossa ja nostamassa N2-joukkuetta Ykköseen.

Sarelius on ollut säännöllisesti nuorten maajoukkueissa, U16- ja U17-ikäluokissa, ja tällä hetkellä hän kuuluu Suomen U18-maajoukkueeseen. Nuorten maaotteluita hän on pelannut 18, joissa myös tehnyt useamman maalin – tärkeimpinä kaksi maalia EM-karsinnoissa Pohjois-Irlantia vastaan Suomen 2–0-voitossa.

Kerttu Sarelius on erittäin iloinen pitkästä sopimuksesta HJK:n kanssa.

– Olen pelannut aina Klubissa ja se on minulle rakkain seura. Olen pienestä pitäen seurannut naisten liigajengiä, joten siitä lähtien se on ollut enemmän tai vähemmän tavoitteena ja unelmana. Oli hienoa, että seura tarjosi nyt pitkää sopimusta, johon tarttuminen oli helppo päätös, Sarelius avaa.

– Tällä hetkellä minulla on pieni selkävamma. Tavoitteena on saada selkä kuntoon ja sen jälkeen ehjä kausi ja vuosi, sekä treenata hyvin ja pelata mahdollisimman paljon. Pelit varmaan tulevat pääasiassa Ykkösen jengissä, jossa tietenkin tavoite saada paljon onnistumisia ja sitä kautta valmistaa itseäni läpimurtoon liigajengissä. Ja toki liigadebyytti olisi kiva saada ensi kaudella, Sarelius jatkaa.

Pitkän sopimuksen ansiosta valmennus voi jatkuvasti arvioida ja osoittaa kehittymisen kannalta ensisijaisen joukkueen, Ykkösessä tai Kansallisessa Liigassa. Päävalmentaja Arttu Heinonen iloitseekin monipuolisen hyökkääjän kiinnityksestä kasvattiseuraansa.

– Kerttu on todella hyvä kiinnitys seuraan useaksi vuodeksi. Hän on tehnyt junioreissa paljon maaleja viime kausien aikana, ja pystyy viimeistelemään monipuolisesti molemmilla jaloilla sekä päällä. Kerttu on hyvä avaamaan jalkaa paineen alla, sekä huolehtimaan pallosta varsinkin negatiivisessa peliasennossa. Mukava seurata kuinka hänen kehittymisensä etenee tästä eteenpäin, Heinonen päättää.