HJK ja Kokkola F10 tasasivat pisteet avausottelussa

Loppunumerot kuvaavat hyvin vaihtelevaa ja suhteellisen tasaista ottelua. Klubilaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Vera Saastamoinen aivan ensimmäisen puoliajan lopussa sekä Iida Muinonen toisella puoliajalla.

Ottelun avausjaksolla Kokkola piti palloa enemmän. Varsinkin maajoukkuetähti Emmi Alanen keskikentällä aiheutti klubilaisille ongelmia energisellä liikkumisellaan. 25. minuutilla kokkolalaiset saivat palkinnon aherruksestaan.Klubin puolustus antoi Eva-Susanna Dahlmarsin kääntyä pallon kanssa rangaistusalueen sisällä. Dahlmars kiitti ja laukoi tarkan ja riittävän kovan laukauksen takakulmaan, ohi HJK:n maalissa pelanneen Minna Huhtamon.

Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut tappioasemasta. Vaikka vierasjoukkue piti palloa edelleen enemmän, klubilaisten vastahyökkäykset olivat alati vaarallisia. Varsinkin Vera Saastamoinen aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia Kokkolan puolustukselle. Vähän huolellisuutta ja tarkkuutta lisää ratkaisupaikoissa, niin HJK olisi tasoittanut ottelun.

Aivan ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla Mari Perasto murtautui vasemmalta rangaistusalueen sisälle ja antoi Saastamoiselle hyvän syötön, josta tämä tasoitti tarkalla sijoituksella ottelun. Näin joukkueet marssivat tauolle 1-1 -tasatilanteessa.

Toisen jakson 20 ensimmäistä minuuttia olivat isäntäjoukkueen vahvinta otetta koko ottelussa. 53. minuutin kohdalla Iida Muinonen vei Klubin todella kauniilla kaukolaukauksella 20 metristä johtoon. Tämän jälkeen klubilaisilla oli usempikin hyvä paikka kasvattaa johtoaan. Kun näissä ei kuitenkaan onnistuttu, ote alkoi vähitellen siirtyä taas vierasjoukkueelle.

Mitään huippuvaarallisia tilanteita kokkolalaiset eivät kuitenkaan pystyneet luomaan. 10 minuuttia ennen loppua vierasjoukkue onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin hiukan helpon näköisestä tilanteesta. Klubin puolustus ei onnistunut putsaamaan laidalta HJK:n maalille pelattua palloa. Eva-Susanna Dahlmars oli maalinedussählingissä terävin ja viimeisteli illan toisen osumansa. Lopussa ei kummallakaan ollut suuria tilanteita, joten ottelua aika hyvin kuvaavat 2-2 -lukemat jäivät lopputulokseksi.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Klubin Vera Saastamoinen, kaksi tähteä pokkasi vieraiden Tia Hälinen. Kolmannen tähden sai Kokkolan Tanja Nousiainen.

Päävalmentaja Maria Virolainen oli suhteellisen tyytyväinen kauden avaukseen.

– Tietysti aina vähän harmittaa, kun kaveri pääsee meidän johtoasemastamme rinnalle, mutta koko peli huomioiden tasapeli tyydyttää. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla hiukan hakemista, mutta toisella jaksolla paransimme sekä hyökkäys- että puolustuspelaamistamme.

Kokkola ei yllättänyt vastustajana.

– Heillä oli nyt nigerialaisvahvistukset mukana, toisin kuin harjoituspelissämme kuukausi sitten. Tiesin joukkueen taitavaksi, joten sekään ei yllättänyt. Varsinkin  Natalia Kuikka ja Emmi Alanen aiheuttivat meille ongelmia nopeudellaan ja aktiivisella liikkumisellaan.

Vaikka Virolainen antoi kiitosta koko joukkueelle, hän nosti muutaman pelaajan esiin.

– Vera Saastamoinen kärjessä oli uhka joka kerta, kun me saimme pelattua pallon hänelle. Myös toppariparimme Huhtamo-Tossavainen onnistui hyvin. Minttu Huhtamo maalissa saa hänkin puhtaat paperit. Tietysti täytyy mainita myös oikea puolustajamme Petra Koivuvaara, joka tuli suoraan divarijoukkueestamme avaukseen. Hieno suoritus, Virolainen kiittää.

Jotain parantamisenkin varaa jäi. Päävalmentaja ei ole täysi tyytyväinen joukkueensa kestävyyteen.

– Me emme ole vielä siinä kunnossa, että pystyisimme pelaamaan täydet 90 minuuttia. Näin varsinkin silloin, jos me joudumme puolustamaan paljon. Kun me saamme kehitettyä meidän pallollista pelaamistamme, niin sekin puoli helpottuu. Kyllä meidän on tässä vaiheessa yksinkertaisesti parannettava myös kuntoamme. Lisäksi meidän on saatava lisää huolellisuutta pallolliseen pelaamiseemme, Virolainen lopettaa.

HJK kohtaa seuraavaksi lauantaina 30. maaliskuuta yhden sarjan suurimman voittajasuosikin, Åland Unitedin vieraissa.

 

HJK – Kokkola F10 2-2 (1-1)
 

1-0 25. Eva-Susanna Dahlmars

1-1 45. Vera Saastamoinen

2-1 53. Iida Muinonen

2-2 80. Eva-Susanna Dahlmars

HJK:n avauskokoonpano:
Ella Rinta-Filppula, Mari Perasto, Ulla Matikainen, Vera Saastamoinen, Iida Muinonen, Sanna Huhtamo, Annika Tossavainen, Petra Koivuvaara, Sanna Mäki, Jessi Hietanen, Minna Huhtamo

Vaihtopelaajat:

Veera Viitikko, Elina Vilkki, Ilona Mikkelä, Susanna Mattila, Noora Matikainen

Vaihdot:

71′  Mari Perasto -> Ilona Mikkelä
77′  Iida Muinonen -> Veera Viitikko
85′  Sanna Mäki -> Susanna Mattila