HJK ja Linda Sällström sopimukseen

HJK:n tuorein hankinta on hyökkääjä Linda Sällström.

Linda Sällström - HJK Helsinki

HJK ja Sällström, 32, ovat solmineet sopimuksen kaudesta 2021. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2022.

Sällström on Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Helmarien riveissä Sällström on onnistunut maalinteossa peräti 48 kertaa. A-maaotteluita hyökkääjä on pelannut 107.

Sällström oli viime EM-karsinnoissa jälleen isossa roolissa ja muun muassa tärkeä viime hetken voittomaali Portugalia vastaan varmisti Suomelle paikan EM-kisoihin.

Hyökkääjä siirtyi Suomesta ulkomaille kauden 2007 jälkeen. Ensimmäinen osoite oli Damallsvenskanin Djurgårdens IF, jossa hän pelasi kaudet 2008–2009. Tämän jälkeen ura jatkui Linköpingin (2010–2014) ja Vittsjön (2015–2018) riveissä edelleen Ruotsin pääsarjassa. Maalien suhteen Sällströmin paras kausi Ruotsissa oli kausi 2017, jolloin hän teki Vittsjölle peräti 15 maalia.

Kaudeksi 2018–2019 Sällström siirtyi Ranskan pääsarjassa pelaavan Paris FC:n riveihin, jossa hän on pelannut nyt kolme edellistä kautta. Kolmen kauden aikana Sällström teki pariisilaisjoukkueelle 17 maalia.

– Korona-aikana vahvistui tunne, että elämässä on muutakin kuin pelkästään futis ja paluu Suomeen alkoi tuntua oikealta. Aloin mietiskelemään sitä vaihtoehtoa ja kuulin Klubista tosi paljon hyvää. Juttelin valmennuksen ja Essin kanssa ja siitä vahvistui fiilis, että haluan juuri HJK:hon. HJK:ssa ja Helsingissä kohtaa sekä haluamani urheilullinen että sosiaalinen puoli, Sällström taustoittaa valintaa.

– Haluan mahdollisimman nopeasti päästä kiinni HJK:n pelitapaan ja pystyä auttamaan joukkuetta nostamaan sijoitustaan nykyisestä. Henkilökohtaisesti haluan ottaa kehitysaskelia ja päästä treenaamaan niitä osa-alueita, jotka jäivät Ranskassa vähemmälle. Tavoitteena on olla EM-kisoissa paras versio itsestäni ja koen, että HJK on paikka, jossa voin toteuttaa tämän tavoitteen, hyökkääjää painottaa.

Sällström aloittaa harjoittelun HJK:ssa ensi viikolla. Hän on edustuskelpoinen peleissä heinäkuun puolivälissä, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa.

Sällströmin ja muun joukkueen otteita seuraat helpoiten lunastamalla paikkasi katsomosta. HJK:n Kansallisen Liigan kausikortit myynnissä hintaan 30 €/kpl. Osta omasi tästä.