HJK ja TPS kohtaavat Boltilla lauantaina: Katsojaennätyksen rikkominen sekä pistejahdin koitos

HJK saa lauantaina vieraakseen TPS:n. Klubin kamppailu voittoputkesta jatkuu, ja tapahtumassa pyritään rikkomaan katsojaennätys.

Arttu Heinonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs TPS
La 10.6. klo 16:30
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

HJK:n kausi on edennyt voittoputken säilyttämisellä. Avauspeliä lukuun ottamatta, kaikki kauden ottelut ovat kääntyneet Klubin hyväksi (Åland United 2–1, PK-35 2–1, Ilves 4–0, HPS 1–0, KuPS 4–0, PK-35 Vantaa 3–0). Klubi on vahvasti ylläpitänyt paikkaansa sarjakärjessä, ja pisteitä on kertynyt yhteensä 21. 

HJK onnistui ylläpitämään voittoputkeansa viime sunnuntain vierasottelussa, sillä ONS kaatui lukemin 0–5. Kotijoukkue antoi hyvän vastuksen Klubille, mutta vierasjoukkueen jatkuva prässipeli aiheutti ONS:lle lopulta paljon vaikeuksia. Tilastot olivat selkeästi myös Klubin puolella, sillä vierasjoukkue oli tehokkaampi maaliodottamassa (xG) 0.07–4.26 sekä laukauksien määrässä (3–29). Klubi oli myös parempi pallonhallinnassa (40–60%) ja onnistuneissa syötöissä (275–464). Ottelun maalinteossa erottuivat hattutempun tehnyt Lotta Kalske sekä yhden osuman kerännyt Milja Kiviranta

Klubin katse etenee kohti tulevan lauantain kotiottelua, sillä vastaan asettuu sarjanousija TPS. Vierasjoukkue on pelannut kauden aikana tasaisia otteluita, joten luvassa on mielenkiintoinen näytelmä kahden joukkueen välillä. TPS on onnistunut voittamaan kauden aikana kaksi ottelua (PK-35 3–0, ONS 2–1) ja saanut kaksi tasuria (HPS 1–1, PK-35 Vantaa 2–2). Joukkue on hävinnyt kauden aikana neljä kertaa (Ilves 1–0, KuPS 4–1, FC Honka 1–0, Åland United 5–0). 

TPS:n tehokkaimpina viimeistelijöinä ovat toimineet kolme maalia tehnyt Nelly Lehtilä sekä kaksi osumaa kerännyt Jenni Rannus. Lisäksi yhden maalin ovat viimeistelleet Netta Hanhimäki, Netta Laasio, Saija Östlund sekä Sanna Porali

– Ottelusta on odotettavissa hieno kamppailu pisteistä. TPS on sarjanousijana osoittanut hyviä otteita alkukauden aikana, vaikka tuloksellisesti he eivät ole saaneet niin paljon pisteitä kuin haluaisivat, päävalmentaja Arttu Heinonen kommentoi. 

– TPS on ollut otteluissaan aggressiivisesti prässäävä joukkue ja todella vaarallinen erityisesti riistojen jälkeen hyökätessä. Odotan meidän vastaavan haasteeseen laadukkaalla kaksinkamppailupelaamisella, kuin myös meidän laadukkaalla hyökkäyspelaamisella, jossa korostuu meidän dynaamisuus jokaisella kentän osa-alueella, Heinonen jatkaa. 

Tulevan lauantain ottelutapahtumassa pyritään rikkomaan samalla Kansallisen Liigan katsojaennätys, sillä Stadi Cup -joukkueita kerääntyy kannustamaan molempia joukkueita turnauspäivän päätteeksi. Tapahtuma edeltää myös historian ensimmäistä Jalkapallopäivää, jota vietetään tulevana sunnuntaina – näitä etkoja et halua jättää väliin!

– Meillä on vielä viimeinen kotiottelu ennen kesätaukoa, ja joukkue on valmis pelaamaan kauden parhaimman esityksen upean kotiyleisön edessä. Haluankin toivottaa kaikki tervetulleeksi kannustamaan meitä jalkapallopäivän etkoille, Heinonen päättää.