HJK jatkaa voittojen tiellä

Klubi nousi vaikeiden vaiheiden kautta 1-2 voittoon ja jatkaa tappiottomana joukkueena sarjan kärjessä.

Valokuva: Joope Erkkilä

Alun lyhyiden pallonhallintajaksojen jälkeen Ilves otti selkeämmin otetta pelistä. Tupsukorvat puolustivat tiiviisti ja iskivät erittäin nopeasti vastaan. Kotijoukkue siirtyikin 22. minuutin kohdalla johtoon hyvin pelatusta maalipaikasta. Läpi pelin Klubipuolustukselle kiirettä aiheuttanut Jenni Kantanen viimeisteli ensimmäisen Naisten liigamaalinsa. Klubin 1-1 tasoitusmaali syntyi Jutta Rantalan antamasta vapaapotkusta, jonka nikkasi sisään Essi Sainio.

HJK tuli tauolta paremmalla otteella ja sai painettua peliä Ilveksen puoliskolle. Pallonhallinta tuotti Klubille hyökkäyksiä erityisesti laidoista, vaikka huippumaalipaikat jäivät vähiin. HJK siirtyi johtoon 57. minuutilla: Ashley Riefnerille taka-alueelle laitettu nosto johti siihen, että pallo jäi maalin edustalle, josta Rantala viimeisteli tyhjiin. Ilves sai vielä ottelun lopussa luotua painetta Klubin kenttäpuoliskolle, mutta maalintekopaikoille kotijoukkue ei enää päässyt, joten pisteet matkasivat Helsinkiin.

Päävalmentaja Joonas Rantanen jakoi ottelun päätyttyä kunniaa kotijoukkueelle.

– Peli oli kokonaisuutena ehkä vaikein 90 minuuttinen meille. Ilvekselle kunniaa erityisesti puolustamisesta, he tekivät pelin meille tosi vaikeaksi. Saimme toisella jaksolla pienen rakenteen muutoksen ja yleisen tasonnoston kautta pidempiä syöttöjaksoja. Olen todella ylpeä, että olemme pystyneet voittamaan kahdeksan peliä putkeen. Silti kaikilla on kirkkaana mielessä ajatus siitä, että parantaa pitää.

Ilves – HJK 1-2 (1-1)