HJK jatkosopimukseen Essi Sainion kanssa

Kokenut HJK-kasvo Essi Sainio nähdään Klubissa myös kaudella 2022.

Essi Sainio- HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK on tehnyt kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen Essi Sainion (s.1986) kanssa. Alkava kausi on Sainiolle jo kahdeksas perättäinen HJK:n paidassa. Kaudella 2021 Sainio pelasi HJK:n riveissä Kansallisessa Liigassa 15 ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia.

Sainio on tehnyt pitkään uraa myös ulkomailla, Saksassa Turbine Potsdamissa ja SC Freiburgissa sekä Ruotsissa AIK:ssa. Sainiosta tuli ensimmäinen suomalainen naisten Bundesliigan voittanut pelaaja kaudella 2009, kun Turbine Potsdam juhli Saksan mestaruutta.

Kaudella 2020 myös paluun Helmari-paitaan tehnyt ja sittemmin paikkansa maajoukkueringissä jälleen vakiinnuttanut Sainio on pelannut yhteensä 52 ottelua A-maajoukkueessa ja viimeistellyt kolme maalia. Klubin joukkueeseen Sainio tuokin vertaansa vailla olevaa kokemusta ja esimerkkiä myös kentän ulkopuolisesta johtajuudesta.

– Essin viime kautta väritti ikävä loukkaantuminen ja tietty rikkonaisuus, mutta kentällä ollessaan hän oli varmasti liigan parhaita omalla pelipaikallaan. Tästä osoituksena hän on vakiinnuttanut paikkansa A-maajoukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Essi tuo valtavasti pelitapaamme kentälle, mutta kokemuksensa kautta myös kentän ulkopuolelle ja harjoituksiin. Onkin erittäin hieno nähdä Essi mukana Klubi-paidassa myös tulevalla kaudella, päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsee.

Sainiolle tulevan kauden sävelet ovat selvät. Joukkueelta on lupa odottaa kaudella 2022 paljon.

– Henkilökohtaisesti haluan olla isossa roolissa mestaruusjahdissa ja kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi laadukkaalla arkitekemisellä. Joukkueena ainoa tavoite saa olla 3 pistettä per peli. Uskon, että ensi kaudella nähdään laadukas ja tasaisen varmasti suorittava HJK. Jokainen uusi pelaajamme on laadukas vahvistus meille ja luotto heihin on todella kova, Sainio painottaa.

Essi Sainion ja koko HJK Naisten joukkueen otteita seurataan ensi kaudellakin paikan päällä Bolt Arenalla. Osta kausikorttisi nyt!