HJK-kasvatit Ella Pesonen ja Nea Silvola naisten liigajoukkueeseen

HJK:n juniorijoukkueissa pitkään pelanneet Ella Pesonen ja Nea Silvola ovat tehneet pelaajasopimukset vuoteen 2021 asti.

Nea Silvola ja Ella Pesonen ovat pelanneet yhdessä vuodesta 2014, jolloin Pesonen siirtyi Klubiin 2001-syntyneiden edustusjoukkueeseen Keravan KP75:stä. Futisperheessä kasvanut Silvola liittyi seuraan jo kuusivuotiaana, kun HJK Kannelmäen tyttöjen joukkue perustettiin. Naisten liigaan he siirtyvät HJK Akatemia TBSM joukkueesta, jonka riveissä voittivat myös Suomen mestaruuden kaudella 2018.

Jalkapallouransa alusta asti HJK:n paidassa pelanneen Silvolan mukaan eteneminen ja kasvaminen seuran sisällä on onnistunut sujuvasti. Pienempänä kauden päätteeksi löytyi aina seuraava joukkue, jossa jatkaa harrastusta ja seuran toimintakulttuuri pysyi yhtenäisenä, ikäluokkien erot ja kasvuvaiheen huomioon ottaen.

– Tärkeimpiä asioita kehityksen tukena on ollut laadukas harjoittelu sekä laadukas harjoitteluympäristö, joka on aina löytynyt HJK:sta. Onhan tämä jo vähän kuin toinen koti, kun tullut niin paljon aikaa vietettyä. Täällä on sellaisia ihmisiä joihin voi luottaa ja joilta saa apua muissakin kuin pelkissä futisasioissa, Silvola kertoo.

Seuran sisällä eteenpäin siirtyminen on Pesosenkin mukaan ollut sujuvaa, vaikka välillä onkin jännittänyt riittävätkö rahkeet etenemiseen. Entuudestaan tutut valmentajat seuraavassakin joukkueessa ovat helpottaneet siirtymiä, kun toimintakulttuurin opettelua ei ole tarvinnut aloittaa alusta. Valmentajat ovat puskeneet ja tsempanneet eteenpäin uralla ja myös joukkueiden välinen yhteistyö saa Pesoselta kehuja.

– B-tytöt ja naisten joukkue ovat tehneet hyvää yhteistyötä koko kauden ja yhteisiä treenejä on ollut kerran viikossa. Olen loppukauden ollut tiiviimmin mukana, joten joukkueeseen sisään pääseminen on ehkä vähän helpompaa. Fiilis on hieman jännittynyt, mutta olen kuitenkin innoissani siitä mitä kaikkea vastaan tulee.

Vuosia yhdessä pelannut topparipari tuntee toistensa vahvuudet ja luottamus pelikaveriin on korkealla. Molemmat pelaajat ovat henkisesti valmistautuneet ensimmäiseen kauteen Naisten liigassa ja valmiina tekemään kovasti töitä. Mukanaan joukkueeseen he lupaavat naurahtaen viedä vähintäänkin runsaasti nuoruuden intoa.