HJK kiinnitti kuusi lupaavaa nuorta pelaajaa

Klubipelurit nousevat edustuksen mukaan Suomen mestaruuden 2020 voittaneesta B-tyttöjen SM-joukkueesta.

HJK on tehnyt sopimukset Silja Jaatisen, Josefina Ndombelen, Jasmin Mansarayn, Linda Räisäsen sekä Laura ja Sonja Hillbergin kanssa.

Päävalmentaja Jonne Kunnas on tyytyväinen kuuden HJK:n BSM-joukkueen pelaajan siirtymisestä edustusjoukkueen riveihin.

– Tilanne kuvastaa hyvin seuran laadukasta ja pitkäjänteistä juniorivaiheen työtä. Meille on tärkeätä, että pystymme kasvattamaan hyviä pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan askeleen naisten edustusjoukkueen mukaan.

Kunnaksen mukaan tavoitteena kaudelle 2021 on syventää yhteistyötä entisestään.

– Huippuvaiheen joukkueiden välinen jatkuva yhteistyö on erittäin tärkeätä. Haluamme, että huippuvaiheen valmentajilla on yhteinen ymmärrys kaikkien joukkueiden toiminnasta, jotta pystymme kehittämään pelaajia eri vaiheissa eteenpäin.

Laura ja Sonja Hillberg

Kaksoissisaret Laura ja Sonja Hillberg (s.2003) ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen Klubin kanssa. Molemmat ovat U18-maajoukkueen vakiokasvoja: Laura viihtyy puolustajan tontilla ja Sonja keskikentällä. Siskokset ovat äärimmäisen tunnolisia harjoittelijoita sekä erittäin sitoutuneita jalkapalloa kohtaan.

– Olen iloinen sopimuksesta ja ensi kaudella pyrin pääsemään hyvin mukaan liigavauhtiin. Ylipäätään tavoitteeni on kasvaa niin monipuoliseksi ja hyväksi pelaajaksi, jotta pystyisin pelaamaan Euroopan huipulla, Sonja avaa.

Sisko Laura komppaa.

– Haluan päästä hyvin sisään joukkueeseen ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Unelmani on pelata jossain Euroopaan suurseurassa sekä edustaa Suomea A-maajoukkueessa.

Josefina Ndombele

Josefina Ndombele (s.2002) on Klubin oma kasvatti ja lupaava nuori hyökkääjä. Ndombelen sopimus kattaa kauden 2021 ja hän debytoi jo Kansallisessa Liigassa elokuun JyPK-ottelussa. Ndombele on myös kovalla työllä raivannut tiensä U19-maajoukkueen mukaan ja kärkkyy paikkaa EM-karsintajoukkueessa.

– Liigan tempo on selkeästi kovempi kuin nuorten SM-sarjassa, mutta tuntuu että pysyn vauhdissa mukana. Tietenkin pitää tehdä vielä töitä, että pärjään kentällä entistä paremmin ja kehityn mahdollisimman hyväksi jalkapalloilijaksi, Ndombele kuvailee.

Linda Räisänen

Linda Räisänen (s.2003) on tehnyt Klubin kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Räisänen on EBK-kasvatti, joka nousi kahden HJK:n B-tytöissä pelaamansa kauden aikana puolustuslinjassa johtavaan asemaan. Räisäsellä on erittäin monipuolinen syöttövalikoima ja kyky löytää reitti pois prässin alta, jonka lisäksi hän on tärkeä palanen U18-maajoukkueen puolustuksessa.

– Siirtyminen liigajoukkueen mukaan jännittää hyvällä tavalla ja on tärkeä askel minulle pelaajana. Tavoitteeni on tulevalla kaudella kehittää itseäni, ja tutusta toimintaympäristöstä huolimatta valmistautua uusiin haasteisiin, pohti Räisänen.

Silja Jaatinen

Silja Jaatinen (s.2002) on tehnyt kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen Klubin kanssa. Yleisurheilutaustainen Jaatinen on fiksu ja tuulennopea laitapelaaja. Hän on noussut kuluneen kauden aikana U19-maajoukkueen vakiokasvoksi ja taistelee Ndombelen tavoin paikasta EM-karsintajoukkueessa.

– Olen erittäin onnellinen sopimuksesta ja odotan ensimmäistä liigakautta innolla! On upeata päästä jatkamaan Klubiperheessä, tutussa ympäristössä ja tuttujen valmentajien kanssa, Jaatinen avaa.

Jasmin Mansaray

Jasmin Mansaray (s.2004) pelaajasopimus kattaa seuraavat kolme kautta. Määrätietoinen ja taitava Klubikasvatti valittiin vuonna 2019 Helsingin piirin vuoden tyttöpelaajaksi. Mansaray on ollut isossa roolissa oman ikäluokkansa lisäksi vuotta vanhempien maajoukkueessa.

– Fiilikset ovat todella hyvät. Tietysti jännittää, miten liigajoukkueeseen sopeutuminen menee, mutta odotan innolla tulevaa, joukon nuorin, Mansaray päättää.