HJK kohtaa avauspisteitä hakevan TPS:n

Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina Töölössä.

Turkulaisten taival Kansallisessa Liigassa on alkanut vaikeimman kautta. TPS on hävinnyt kaikki neljä peliään, eikä joukkue ole saanut vielä kuparistaan rikottua. Klubi pelasi edellisellä kierroksella maalittoman tasapelin PK-35 Vantaan kanssa ja on tasaisessa sarjassa toisena, kahdeksalla pisteellä.

TPS:n joukkue on kokenut ennen kautta isoja muutoksia; Katja Hakala (PK-35 Helsinki), Annika Haanpää (TiPS) ja Emma Santamäki (U.P.C. Tavagnacco) lähtivät hakemaan uusia haasteita. Nuorentuneen joukkueen selkeitä johtopelaajia ovatkin maalivahti Siiri Välimaa ja kapteeni Mira Andersson (ent. Uronen). Tämän lisäksi TPS:n on siirtynyt historian ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus, yhdysvalloissa jalkapallo-opppinsa saanut Gabriela Pelogi.

Joukkueiden poikkeavista lähtökohdista huolimatta päävalmentaja Jonne Kunnas enteilee kovaa kamppailua pisteistä.

– Hyökkäämisemme rakenne ei ollut edellisessä ottelussa riittävällä tasolla ja olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että pystymme pallollisen pelin vaiheissa palaamaan omalle tasollemme sekä isossa kuvassa parantamaan entisestään. Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä ja lauantaina kentälle saapuu varmasti näytönhaluinen joukkue.