HJK kohtaa sarjakärjen Töölössä

HJK:n naiset ovat keskiviikkona kovan haasten edessä Naisten liigan alemmassa jatkosarjassa, kun Klubin vieraaksi saapuu jatkosarjaa johtava porilainen NicFutis. viime lauantaina (27.9.) HJK kävi hakemassa alasarjan viimeiseksi juuttuneesta ONS:stä 4-0 vierasvoiton.

-Se oli kaiken ihan hyvä peli meiltä. Saimme luotua paljon maalipaikkoja verratuna edellisiin otteluihimme. Pääsimme myös viimeistelemään paikoista muutaman maalin, mikä on tietenkin positiivista. Puolustuskin toimi jälleen hyvin ja kaiken kaikkiaan peli ONS:a vastaan oli meiltä tasapainoinen esitys, kommentoi päävalmentaja Maria Virolainen.

 HJK:n tavoitteleman alajatkosarjan voiton kannalta keskiviikon peli NiceF:ää vastaan on todella tärkeä. Porilaiset johtavat sarjaa kolmen pisteen erolla Klubiin, joten HJK:lla on keskiviikkona hyvä mahdollisuus ottaa ero kiinni ja nousta porilaisten rinnalle sarjassa.

-Tulee varmasti haastava peli meille. Emme ole vielä voittaneet NiceF:ää tällä kaudella ja tästäkään pelistä ei taatusti tule helppo meille. Tämä on myös viimeinen kotipelimme Bolliksella (viimeinen kotipeli 18.10. Talin hallissa) ja kun sarjakärki on vastassa niin varmasti hyvä peli tulossa, tuumailee Virolainen.

 Loppukauden jäljellä olevat neljä peliä HJK pelaa reilun parin viikon aikana. Muutos ottelurytmiin on hienoinen, sillä aiemmin otteluja on pelattu lähinnä yksi kappale viikossa.

-Koska peli tulee sen verran nopeasti edellisen jälkeen, on meidän harrastettava jonkinmuotoista rotaatiota. Meillä on kuitenkin hyvin tasainen joukkue ja kun vaihtelemme vähän pelaajia niin saamme hyvin tuoreita jalkoja ja energisiä pelaajia kentälle, miettii Virolainen.

HJK on nyt ehtinyt pelaamaan alempaa jatkosarjaa kaksi ottelua. Molemmista otteluista Klubi on myös taistellut voiton itselleen ja tehnyt sen kaiken lisäksi päästämättä maaliakaan omiin. Ennakolta tiukimmat ottelut NiceF:ää vastaan ovat vielä edessä, niin kotona kuin vieraissakin, mutta joka tapauksessa Klubin alku jatkosarjassa on ollut positiivinen.

-Kaiken kaikkiaan olemme mielestäni pelanneet hyvin. Molemmissa peleissä esitys on ollut tasapainoinen ja mikä tärkeintä, olemme päässeet tekemään maaleja. Maalinteon kanssa on ollut kauden mittaan paljon ongelmia ja siksi onkin todella tärkeää että saadaan onnistumisia ennen tärkeitä pelejä. Vaikka pelaajat olivat toki alussa pettyneitä, kun jäimme alasarjaan, eivät he ole antaneet sen näkyä päivittäisessä tekemisessä. Pelaajilla on suuri näyttämisen halu. Jokainen haluaa näyttää, että me pystymme pelaamaan hyvätasoista jalkapalloa, painottaa päävalmentaja Virolainen.

Keskiviikon ottelun jälkeen palkitaan kaikkien HJK:n tyttöjoukkueiden ansioituneita pelaajia.
HJK-NiceF keskiviikkona 1.10. kello 18.30 Töölön pallokentällä. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä Huuhkaja TV:stä.