HJK kotivoittoon PK-35:sta

HJK voitti lauantaina Bolt Arenalla pelatussa ottelussa PK-35:n maalein 3–0.

Veera Hellman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi sai peliin loistavan alun, kun maaliverkko heilui ensimmäisen kerran jo 2. minuutin kohdalla. Asialla oli Oona Sevenius, joka laukoi pallon boksista varmasti PK-35:n maaliin. Maalitilanne sai alkunsa, kun Jasmin Mansaray vapautti Ria Karjalaisen, jonka keskitys tavoitti Seveniuksen.

Maalin jälkeen HJK piti pallonhallinnan edelleen itsellään, mutta vierasjoukkue puolusti hyvin muodossa ja saikin tuotettua ongelmia ajoittain HJK:n etenemisvaiheeseen.

Parhaat paikat avausjaksolla Klubista saivat vielä 20. minuutin kohdalla Jenna Topra ja Karjalainen. Topra harhautteli jalkansa auki, mutta maalivahti Tanja Kotoaro torjui kovan laukauksen. Hetkeä myöhemmin Karjalainen pääsi puskemaan Topran antamasta vapaapotkusta, mutta pallo painui hieman yli maalin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä 45-minuuttisella nähty ja näin tauolle mentiin HJK:n 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla HJK otti pelin hallinnan vielä selkeämmin itselleen ja pystyi murtamaan PK-35:n tiiviin puolustuksen useampaan kertaan.

Heti jakson alussa Veera Hellman sai hyvän paikan, mutta laukaus painui hieman yli maalin. Seuraavasta tilanteesta Topra pääsi laukomaan, mutta tällä kertaa pallo kolahti ylärimaan.

Klubi siirtyi 2–0-johtoon 65. minuutin kohdalla. Asialla oli jälleen Sevenius, joka laukoi pallon varmasti takakulmaan boksin sisältä. Erinomaisen syötön Seveniukselle tarjoili Laura Hillberg.

Vierasjoukkue ei saanut oikeastaan minkäänlaista kiriä aikaiseksi ja HJK hallitsi peliä loppuun asti. Pelin viimeisellä minuutilla Wilma Sjöholm karkasi vielä läpiajoon ja syötti pallon Essi Sainiolle, jolla oli helppo työ laukoa pallon tyhjään maaliin.

Näin HJK otti itselleen ansaitun voiton maalein 3–0.

– Kokonaisuus oli tänään hyvä ja pisteet ansaitusti meille. Loimme riittävän määrän paikkoja ja kolme tehtyä maalia oli hyvä asia. Pidimme PK:n myös ilman vaarallisia paikkoja, joten siihen voi olla myös tosi tyytyväinen. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli vähän hankaluuksia edetä pallon kanssa, mutta paransimme sitä toisella jaksolla, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Pelaajat tekivät hyvällä asenteella hommia tänään, kuten koko viikon ajan treenikentällä. Kolme pistettä ja varsin ehjä esitys oli hyvä palkinto tästä. Nyt palautuminen käyntiin ja katseet käännetään Honka-peliin, Kunnas päätti.

Klubin pelit jatkuvat ensi perjantaina vieraspelillä FC Honkaa vastaan Tapiolan Urheilupuistossa.

HJK – PK-35 3–0 (1–0)
2. 1–0 Oona Sevenius
65. 2–0 Sevenius
90. 3–0 Essi Sainio

Kokoonpano
Annika Laihanen
Jasmin Mansaray
Joanna Tynnilä
Laura Hillberg
Essi Sainio
Annika Haanpää (81. Tuuli Enkkilä)
Veera Hellman (68. Wilma Sjöholm)
Jenna Topra
Oona Sevenius
Ria Karjalainen
Lilli Halttunen (56. Silja Jaatinen)