HJK lepää ja harjoittelee hyvin tauolla

Helsingin Jalkapalloklubin naisten joukkue viettää pitkää sarjataukoa akkuja lataillen, henkilökohtaisia harjoituksia tehden sekä harjoitellen myös toki joukkueena. Tämän mahdollistaa EM-kisojen tuoma pitkä sarjatauko ja naisten joukkueen valmennusryhmä onkin tarkoin miettinyt miten ylläpitää joukkueen löytämä hyvä vire.

Vastauksia talven harjoittelusta, alkukauden otteluista sekä tulevasta antoi pitkään HJK:ssa tyttö- ja naisfutiksessa toiminut Jari Mutikainen. Tällä kaudella Mutikainen toimii naisten joukkueenjohtajana sekä avustaa tarvittaessa valmennuksessa.

  • Joukkueen rakentamisessa jouduttiin käyttämään alkutalvesta melkoinen määrä työtunteja ja se vaati sekä taustaryhmältä että myös pelaajilta ennenkaikkea henkisiä voimavaroja, aloittaa Mutikainen.

  • Tämä prosessi myös kasvatti joukkuetta valtavasti ja pikkuhiljaa onnistumiset otteluissa kasvattivat pelaajien itseluottamusta. Myös valmentajien peräänkuuluttama pelaava pelitapa alkoi löytyä ja valo kirkastui tunnelin päässä.

  • Joukkue on hitsautunut mainiosti yhteen ja pelaajat selvästi haluavat olla osa tätä joukkuetta. Toki joukkueen rakentaminen on vielä kesken tämänkin kauden osalta ja etenkin nuorten pelaajien kanssa on tehtävä töitä kärsivällisesti, aivan kuten on tehtykin, kiittelee Mutikainen valmentajia.

Sen lisäksi että on joukkueena onnistuttu on tietenkin tarvittu myös pelaajien onnistumisia ja venymisiä tasaisissa otteluissa. Mutikainen korostaa koko joukkueen panosta, mutta on valmis nostamaan muutaman kevään onnistujan esiin.

  • Noora Matikainen on tuonut tarvittavaa kokemusta ja rauhallisuutta maalinsuulle sekä koko puolustuslinjaan ja ollut näin tärkeässä roolissa. Samoin Jennifer Ludemann on ollut todellinen johtaja puolustuksessa ja ennenkaikkea erikoistilanteissa hoitanut isoa roolia. Keskikentällä Jessi Hietanen on näyttänyt olevansa liigan huipputasoa nimenomaan taitotasoltaan. Ja hyökkäyksessä sekä Vera Saastamoinen että Stephanie Rose ovat olleet alati vaarallisia ja pystyvät liikkuvuudellaan aiheuttamaan huolia vastustajillemme, kertoo Mutikainen.

HJK pyrkii säilyttämään asemansa sarjassa ja kamppailemaan tasapäisesti liigan kärkijoukkueiden kanssa kuten kevään loppukierroksilla nähtiin.

  • Sarjassa ei ole isoja yllätyksiä nähty, voimasuhteet ovat olleet kuten odotettiinkin muiden osalta ja nykyinen kärkikolmikko on odotetunlainen. Toki sarjassa on vielä paljon pisteitä jaossa ja me aiomme olla mukana omalla vahvalla panoksella niitä kahmimassa, ennakoi Mutikainen.

Kohta alkavat EM-kisat saavat Mutikaisen mietteliääksi, mutta myös toiveikkaaksi.

  • Suomella on erittäin kova alkulohko ja neljännesvälieriin pääsy vaatii liki täydellistä onnistumista joukkueelta. Mutta toisaalta, mikäli voitamme avauspelin Italiaa vastaan voi lento alkaa vaikka kuinka pitkälle – näin on käynyt aiemminkin!

Seuraava Naisten Liigan ottelu klubilaisilla on la 27.7 HJK-GBK.