HJK matkustaa Ouluun

1–0-kotivoitolla Turun Palloseurasta ylemmän loppusarjapaikkansa varmistanut Klubi saa vastaansa Oulu Nice Soccerin. Tammikuun puolivälissä pelattu Klubin kotiottelu Talin hallissa päättyi kotijoukkueen selvään 3–0-kotivoittoon. Maalintekijöinä tuolloin olivat Vera Saastamoinen, Julia Säppi ja Sanna Mäki.

Viime kaudella SM-sarjadebyyttinsä tehnyt ja pelkästään nais- ja tyttöfutikseen keskittynyt ONS on yksi mielenkiintoisimmista seuroista suomalaisessa naisten jalkapallossa. Vasta vuonna 2006 perustettu seura on jo nyt yksi Suomen johtavista tyttöjen junioriseuroista. Seura ilmoittaakin ylpeästi tavoitteekseen olla Suomen paras tyttöseura. ONS:in ensimmäinen kausi Naisten liigassa toi seitsemännen sijan.

Tällä hetkellä ONS on sarjassa 7. ja käytännössä menettänyt mahdollisuutensa ylempään loppusarjaan. Oululaiset ovat voittaneet 16 pelistään neljä. Joukkue aloitti sarjan hyvin ja voitti kolme neljästä ensimmäisestä pelistään. Sen jälkeen voittoja on tullut vain yksi. Täysi pistepotti on tullut voitoilla NiceFutiksesta, Kokkola F10:stä, GBK:sta sekä Turun Palloseurasta. Viime kierroksella joukkue kärsi 2–3-kotitappion Pallokissoille. Joukkueen paras maalintekijä sarjassa on ollut Jenni Leinonen kahdeksalla osumallaan, Sanna Ylianttila on tehnyt seitsemän maalia.

Päävalmentaja Maria Virolainen haluaa Oulusta täyden pistesaaliin.

– Voitto mielessä lähdetään Ouluun. Ei ole mitään paineita, kun ylempi loppusarjapaikka ratkesi. Puolustuspelimme on viime peleissä ollut ihan ok, haasteet ovat pallollisessa pelissämme. Jessi Hietanen ja Annika Tossavainen ovat edelleen toipilaina, ja Vera Saastamoinen lähtee alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen Walesiin.

– Oululaisten kolmikko Jenni Leinonen, Sanna Ylianttila ja Heini Toivosen on vaarallinen. ONS pyrkii varmaan pelaamaan aika suoraviivaisesti palloa kärkipelaajilleen.

 

ONS – HJK, lauantai 17.08. klo 16.00, Castrenin kenttä