HJK matkustaa Turkuun

Joukkueen ainoa täysi pistesaalis on ollut 3-1-vierasvoitto Kokkola F10:stä. Viime kierroksella turkulaiset pelasivat vieraissa sarjaa toistaiseksi ylivoimaisesti hallinnutta Åland Unitedia vastaan. Ahvenanmaalaisten voittolukemat olivat nyt kohtuulliset 2-0.

Turun Palloseura on historiallisesti mielenkiintoinen ilmiö naisten jalkapallossa. Kun lajia ryhdyttiin Suomessa virallisesti pelaamaan 1970-luvun alussa, TPS oli yhdessä HJK:n kanssa yksi Suomen johtavista seuroista. Vuonna 1978 TPS ylsi jopa Suomen mestaruuteen, seuran historian toistaiseksi ainoaan. Vielä kauden 1985 jälkeen turkulaisten kaulaan pujotettiin pronssimitalit. Tällaista rituaalia ei sen jälkeen ole tarvinnut tehdä.

TPS on uudistunut paljon viime vuoteen nähden, ja joukkue on nuori. Joukkueen valmentajaksi palasi tälle kaudelle vanha TPS-pelaaja Jouni Alen. Kausiennakoissa Alen asetti joukkueen tavoitteeksi sarjapaikan uusimisen.

Päävalmentaja Maria Virolainen suhtautuu vastustajaan vakavasti.

– Turkulaiset ovat jo ottaneet yhden voiton sarjassa, he ovat yllätysvalmiita ainakin keskikastin joukkueita vastaan. Lisäksi viimeksi Åland Unitedia vastaan he pystyivät pitämään sarjajohtajan poissa maalinteosta 50 minuuttia. Odotan vaativaa peliä meille.

– Heidän kokeneimmat pelaajansa ovat puolustuksessa. Kun maalivahti Katja Kankaanpää on todennäköisesti sivussa loukkaantumisen vuoksia, toppari Siiri Hammar on suurin vastuunkantaja. Joukkueessa on muutama todella lupaava nuori pelaaja, joista Julia Tunturi ja Sini Laaksonen ovat enemmän hyökkäyspään pelaajia.

Klubi on muutamaa loukkaantumista lukuun ottamatta iskussa. Mari Perastolla on puujalka ja Veera Viitikolla pieni polvivamma. Viime viikolla USA:sta tulleet Stephanie Rose ja Jennifer Ludemann ovat valmiita Suomen-debyyttiin.

– Stephanie ja Jennifer ovat huomenna avauksessa, Virolainen paljastaa.