HJK Naisten edustusjoukkue hakee toimitusjohtajaa

HJK yhtiöittää jalkapallon naisten edustusjoukkueen omaksi osakeyhtiökseen. Uusi perustettu osakeyhtiö Ei mikään tytäryhtiö Oy hakee nyt toimitusjohtajaa.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK yhtiöittää naisten edustusjoukkueen omaksi osakeyhtiökseen. Nyt perustettu osakeyhtiö Ei mikään tytäryhtiö Oy on saanut taakseen merkittävän rahoituksen ja ammattitaitoisen hallituksen.  Kerätyn rahoituksen turvin yritys lähtee kehittämään HJK:n naisten huippujalkapalloa sekä urheilullisesti että kaupallisesti.  Yhtiön päämääränä on kannattava ja kasvava liiketoiminta, naisten huippujalkapallon kunnianhimoinen kehittäminen sekä urheilullinen menestys niin kotimaassa kuin kansainvälisillä pelikentillä. Yhtiön toiminnan ytimessä on vahva pyrkimys yhdenvertaisuuden edistämiseen huippu-urheilussa ja yhteiskunnallisesti. Naisten pelaama jalkapallo kasvaa tulevina vuosina kansainvälisesti vauhdilla, ja tähän kehitykseen ja kaupallisen potentiaalin valjastamiseen on Suomessakin lähdettävä mukaan nyt.

Uuden osakeyhtiön pääomistajat ovat ankkurisijoittajat Sammeli Sammalkorpi ja Mariet Louhento sekä HJK ry.  Mukana on lisäksi toistakymmentä vähemmistösijoittajaa. Yhtiö toimii tiiviissä yhteistyössä HJK Oy:n ja HJK ry:n kanssa jakaen HJK-yhteisön arvot: kasvun, kunnianhimon ja klubilaisuuden.

Haemme nyt uudelle osakeyhtiölle toimitusjohtajaa vastaamaan kokonaisvaltaisesti yhtiön toiminnasta, liiketoiminnan kehittämisestä ja kannattavuudesta sekä kestävän menestystarinan rakentamisesta. Haemme henkilöä, joka tunnistaa valtavan mahdollisuuden ja sitoutuu kanssamme kehittämään ja nostamaan naisten jalkapallon statusta ja näyttämään esimerkkiä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Toimitusjohtajan tehtävä on laaja, ja se vaatii kykyä, rohkeutta ja näkemyksellisyyttä rakentaa naisten huippujalkapalloa Suomessa ennennäkemättömällä tavalla.  HJK:ssa naisten pelaamalla jalkapallolla on kunniakkaat perinteet 52 vuoden ajalta. Kehitystyötä on tehty kunnianhimoisesti ja tuloksellisesti yhdistysmuotoisen toiminnan alla. Tukirakenteita ja historiaa on siten olemassa ja hyödynnettävissä, mutta uuden osakeyhtiön toimitusjohtajan työssä on silti vahvasti kyse uuden luomisesta. Valmiita malleja ja esimerkkejä ei löydy – on itse näytettävä suuntaa. HJK Naisten ympärille syntyvä osakeyhtiö on ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja tahtotilamme on olla edelläkävijä, jonka opeilla viedään eteenpäin koko Kansallista liigaa ja naisten pelaamaa jalkapalloa Suomessa. Tehtävään etsimme henkilöä, joka kykenee kehittämään ja viemään asioita käytäntöön niin organisaatiossa kuin sen ulkopuolella ja edistämään yhtiön tavoitteita uudenlaisten yhteistyömallien kautta.

Toivomme sinulta

 • Vahvaa, aiempiin näyttöihin perustuvaa liiketoimintaosaamista, ymmärrystä kasvuyrityksen johtamisesta ja rakentamisesta, ymmärrystä yrityksen talouden hallinnasta sekä kykyä tuotteistaa ja myydä tuotetta (naisten jalkapallo) kiinnostavasti sekä yhtiön arvojen mukaisesti.
 • Vahvaa moraalista kompassia ja tahtoa toimia muutoksen ajurina niin urheilun yhdenvertaisuuden edistämisessä kuin vastuullisuudessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttavuudessakin.
 • Aiempaa kokemusta kumppanuuksien rakentamisesta ja sponsoroinnista sekä yleisömarkkinoinnista. Kykyä kasvattaa kumppaneiden määrää asetettujen tavoitteiden mukaisesti.
 • Modernia ja osaavaa johtamista ja näyttöjä kyvystä rakentaa ihmisiä sitouttavaa  ja hyvinvoivaa työkulttuuria organisaatiossa.
 • Kasvuyrityksessä vaadittavaa kädet savessa -asennetta ja aikaansaavuutta sekä kykyä itsenäiseen tekemiseen ja asioiden läpiviemiseen.
 • Kiinnostusta jalkapalloa ja urheilua kohtaan ja ymmärrystä huipputason joukkueurheilun liiketoimintamahdollisuuksista.
 • Esiintymistaitoa ja kykyä toimia yrityksen keulakuvana ja kasvoina eri sidosryhmien suuntaan.
 • Erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa.

Tarjoamme

 • Tehtävän, jossa pääset rakentamaan uudenlaisia toimintamalleja suomalaiseen huippujalkapalloon ja viemään eteenpäin lajin kaupallista kehitystä ja uudenlaisia liiketoiminta- ja yhteistyömalleja.
 • Vahvasti arvopohjaisen tehtävän ja ainutkertaisen mahdollisuuden edelläkävijyyteen urheilun yhdenvertaisuuden edistäjänä.
 • Johtopaikan, jossa rakennat itse organisaatiota ja tiimiä ajan kanssa.
 • Vahvan tuen tehtävässä ja sen eri osa-alueilla  onnistumisessa sekä yhtiön hallitukselta että HJK-yhteisöltä.
 • Motivoivan palkkamallin, joka palkan lisäksi palkitsee yrityksen arvon kasvusta omistuksen kautta.

Mikäli haluat jatkaa keskustelua ja koet, että voisit etsimämme toimitusjohtaja, olemme otettuja jos kerrot kokemuksestasi ja motivaatiostasi täällä. Jätä mieluusti  CV ja saatekirje PDF-muodossa liitetiedostoina.

Toivomme, että haet mahdollisimman pian, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuajan aikana. Haethan kuitenkin viimeistään 14.9.2023.

Hakuprosessi toteutetaan anonyyminä rekrytointina. Kaikki hakemukset tullaan käsittelemään anonyymisti siihen asti, kunnes kärkikandidaatit kutsutaan haastatteluun. Anonyymin rekrytoinnin avulla pyrimme löytämään parhaan mahdollisen osaajan tehtävään ja haluamme antaa jokaiselle hakijalle tasa-arvoisen mahdollisuuden tulla valituksi haastatteluun. Prosessi pitää sisällään ensimmäisen kierroksen videohaastattelun ja tämän jälkeen 2-3 tapaamista. Pyrimme tekemään lopullisen valinnan loka-marraskuussa.

HJK Naisten edustusjoukkueeseen pääset tutustumaan tarkemmin täältä. Lisätietoa uudesta yhtiöstä voit puolestaan lukea oheisesta tiedotteesta.

Hakuprosessia ja aikataulua koskeviin kysymyksiin vastaa yhteistyökumppanimme Skilla Oyn Outi Mäkinen ([email protected] ja puhelimitse tiistai- tai torstaiaamupäivisin: 050 330 0616).

Tehtävää ja yritystä koskeviin kysymyksiin vastaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Anu Ubaud ([email protected] / 045 679 2013 maanantai- ja perjantaiaamupäivisin).