HJK Naisten toimitusjohtajaksi Katariina Kurikka

HJK:n naisten edustusjoukkueen taakse perustetun uuden osakeyhtiön toimitusjohtajaksi on valittu KTM Katariina Kurikka. Päätöksellään siirtää naisten edustusjoukkue oman osakeyhtiön alle HJK vahvistaa visiotaan olla pohjoismainen huippuseura. Kurikka aloittaa toimitusjohtajana joulukuussa. 

HJK Naisten taakse perustetun osakeyhtiön Ei mikään tytäryhtiö oy:n toimitusjohtajaksi on valittu Katariina Kurikka. HJK kertoi aiemmin syksyllä yhtiöittävänsä naisten edustusjoukkueen omaksi osakeyhtiökseen. Uusi yhtiö on saanut taakseen merkittävän, yli miljoonan euron rahoituksen ja joukon sijoittajia. Lisäksi yhtenä uuden yhtiön pääomistajista toimii HJK ry. 

Katariina Kurikka siirtyy HJK Naisten toimitusjohtajan paikalle hiilijalanjälkidataan keskittyvän kasvuyrityksen OpenCO2netin operatiivisen johtajan paikalta. Sitä ennen Kurikka toimi RFSU:n Suomen toimitusjohtajana viiden vuoden ajan. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri. Kurikka aloittaa HJK:ssa uudessa tehtävässään joulukuun alkupuolella.

Yhtiöittämällä naisten edustusjalkapallon omaksi osakeyhtiökseen HJK haluaa vahvistaa visiotaan olla pohjoismainen huippuseura. HJK Naisten taakse perustettu yhtiö tähtää seuraavien vuosien aikana kannattavaan ja kasvavaan liiketoimintaan, urheilumenestykseen Suomessa ja kansainvälisellä tasolla sekä urheilun yhdenvertaisuuden edistämiseen.

Tämä työ todella erottui muista tehtävistä. Pitkäjänteisellä työllä ja uuden yhtiön avulla HJK:n naisten edustusjoukkueella on kaikki mahdollisuudet nousta eurooppalaisille pelikentille ja pitkällä aikavälillä mahdollistaa ammattilaispelaaminen myös Suomessa. Odotan yhteistyötä joukkueen, laajan HJK-yhteisön sekä uusien ja vanhojen yhteistyökumppanien kanssa. Jalkapallossa tasa-arvo laahaa pahasti perässä, mutta uskon, että yhteistyöllä voimme saada aikaan merkittävän muutoksen, joka toimii inspiraationa myös kymmenille tuhansille junioreille, Katariina Kurikka sanoo.

HJK:ssa on tehty pitkäjänteistä kehitystyötä naisten ja tyttöjen jalkapallon saralla jo yli 50 vuoden ajan. Viime vuosina seurassa on panostettu etenkin akatemiatoimintaan ja pelaajakehitykseen hyvin tuloksin. 

Tämän tehdyn työn päälle on nyt hyvä alkaa rakentaa tulevaisuutta, jossa nostamme naisten seurajalkapalloa kohti eurooppalaista huipputasoa. Tällainen urheilun kunnianhimoinen kehitystyö vaatii myös investointeja ja lujaa liiketoiminnallista osaamista. Olen erittäin iloinen siitä, että saamme Katariinan yhtiön johtoon. Hän on näkemyksellinen johtaja, jolla on vakuuttavat näytöt niin kasvavan liiketoiminnan kuin motivoivan tiimien johtamisen saralta, sanoo Ei mikään tytäryhtiö oy:n hallituksen puheenjohtaja Anu Ubaud

Ubaudin lisäksi hallituksessa ovat yhtiön ankkurisijoittajat Sammeli Sammalkorpi ja Mariet Louhento, HJK ry:n puheenjohtaja Kimmo J. Lipponen sekä Hasse Eranka

Naisten pelaama jalkapallo on voimakkaassa nosteessa, ja on tärkeää, että suomalaiset reagoivat mahdollisuuteen ennen kuin koko eurooppalainen seurajoukkuekenttä tähän herää. Olin erittäin ilahtunut toimitusjohtajakandidaattien määrästä ja heidän kaupallisesta osaamisestaan. Jo aiemmin oli selvää, että ilmiölle on kysyntää, mutta nyt on varmaa, että myös innostuneita, päteviä kaupallisia tekijöitä löytyy. Tämä on rohkaisevaa koko Kansallisen Liigan ja suomalaisen jalkapallon kontekstissa, Sammeli Sammalkorpi toteaa.   

HJK Naisten päävalmentajana jatkaa kaudella 2024 Arttu Heinonen. Maalivahtivalmentajana jatkaa Juho Illi ja talenttivalmentajana Peetu Lepistö. Uusina valmentajina joukkueessa toimivat Liisa-Maija Rautio ja Biran Jeng. Urheilutoimea johtaa Joonas Sarelius.

Lisätietoja antavat: 
Katariina Kurikka
HJK Naisten toimitusjohtaja, Ei mikään tytäryhtiö oy
[email protected]

Anu Ubaud
Hallituksen puheenjohtaja, Ei mikään tytäryhtiö oy
[email protected]
+358 45 679 2013