HJK otti kauden avausvoittonsa

Ottelu ratkesi jo avausjaksolla, kun klubilaiset ottivat kolmen maalin johdon. Ottelun alku oli klubilaisilta hiukan varovaista, ja ensimmäinen vartti oli tasaista peliä, jossa isännillä oli muutama kohtuullinen maalintekopaikka. Tämän jälkeen vierailijat rupesivat saamaan enemmän otetta pelistä. Avausmaalista vastasi 26. minuutilla Iida Muinonen. HJK sai riiston omalla alueellaan, pallo syötettiin Muinoselle, joka kuljetti röyhkeästi kohti GBK:n maalia. Kun kokkolalaisten puolustuslinja vetäytyi, Muinonen tykitti pallon 20 metristä maaliin.

Puolen tunnin kohdalla klubilaiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon. Maalinedustalla oli kovaa taistelua irtopallosta. Sanna Mäki pääsi ohjaamaan pelivälineen kohti maalia, jossa GBK:n Jenna Sillanpää epäonnistui yrityksessään putsata pallo maalilinjalta. Osuma merkittiin omaksi maaliksi. Tilanteessa myös GBK:n maalivahti Anna Vaivode loukkaantui, kun hän sai iskun päähänsä. Vaivode pystyi jatkamaan peliä, mutta hänet vaihdettiin tauolla pois.

Kolmas maali viisi minuuttia ennen taukoa oli seurausta klubilaisten nopeasta ajattelusta. HJK pelasi hienon lyhyen kulman, jonka jälkeen pallo pelattiin muutaman mutkan kautta takakulmalle. Mari Perasto puski pallon tilanteesta varmasti maaliin.

Neljäs maali tuli pelin loppuhetkillä. Jessi Hietanen ehti kokkolalaisten huolimattoman syötön väliin rangaistusalueen sisällä ja tuikkasi pallon ensimmäisellä kosketuksella takakulmaan.

Toisella jaksolla kotijoukkue muutti ryhmitystään ja siirtyi kolmen puolustajan alakertaan. Joukkue pitkin palloa ehkä vieraita enemmän, mutta toisaalta klubilaisille avautui jatkuvasti mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin.

Päävalmentaja Maria Virolainen piti joukkueensa esitystä tasapainoisena.

– Varsinkin ensimmäisen puoliajan pelimme alun haparoinnin jälkeen oli erinomaista. Veera Viitikko ja Jessi Hietasen hoitivat hommansa keskikentällä hienosti, Iida Muinonen oli kärjessä vaarallinen. Meillä ei ollut heikkoa lenkkiä pelissä, joten kaikki ansaitsevat kiitoksen.

GBK:n päävalmentaja Håkan Nyman kommentoi ottelun jälkeen hiukan happamasti, että HJK sai  lahjapisteet.

– Tänään kentältä puuttui tiimityö. Yksilöt eivät onnistuneet, peli oli yksin yrittämistä. Teimme vaikeita asioita. Kun peli näyttää tällaiselta, kannan itse siitä täyden vastuun. Minun tehtäväni on saada joukkue pelaamaan, oli se sitten ylilatausta tai ei, Nyman totesi GBK:n nettisivuilla.

Voiton myötä HJK nousi neljään pisteeseen. Seuraavassa pelissä vastus on kuitenkin taas huippuluokkaa, kun vastassa on tiistaina Talin hallissa viime vuoden mestari PK-35 Vantaa.

Otteluselostus GBK:n sivuilla.

Ottelun maalit

 

<p><strong></strong>GBK - HJK 0-4 (0-3)

 

26. 0-1 Iida Muinonen

30. 0-2 Jenna Sillanpää (om)

40. 0-3 Mari Perasto

89. 0-4 Jessi Hietanen

 

HJK:n avauskokoonpano:
Noora Matikainen, Ella Rinta-Filppula, Mari Perasto, Ulla Matikainen, Vera Saastamoinen, Iida Muinonen, Veera Viitikko, Annika Tossavainen, Petra Koivuvaara, Sanna Mäki, Jessi Hietanen

 

Vaihtopelaajat:
Julia Säppi, Elina Vilkki, Minna Huhtamo, Susanna Mattila, Erika Strand

 

Vaihdot:

52′ Sanna Mäki -> Julia Säppi

68′ Iida Muinonen -> Susanna Mattila

71′ Mari Perasto -> Minna Huhtamo

87′ Vera Saastamoinen -> Erika Strand 

 

Veikkaustähdet:

***  Annika Tossavainen, HJK

**   Iida Muinonen, HJK

*    Brooke Barbuto, GBK