HJK puristi voiton Ilveksestä

Pirkkahallissa pelatun kamppailun voittomaali nähtiin jo 22. minuutilla Kati Hakalan vapautettua Marianna Tolvasen maalintekoon. Täydessä vauhdissa pallon eteensä saanut Tolvanen kavensi vasemmalta laidalta keskelle ja ampui noin 20 metristä pallon riman alle. HJK hallitsi avausjaksoa ja olisi voinut tarkemmilla laukauksilla karata ennen taukoa jo usean maalin johtoon. Parhaita tekopaikkoja itselleen järjestivät vasemman laidan vauhtikaksikko Tolvanen-Syrjälä sekä vähitellen kuntoutuva Sini Ihamäki, jonka Emmi Alanen syötti kerran jopa kaksin maalivahti Paula Myllyojan kanssa. Kaikki vedot suuntautuivat kuitenkin ohi ja yli maalin, joten tuleville viikoille voi lämpimästi suositella muutamaa laukauspainotteista harjoitusta.

Toinen puoliaika oli Ilvekseltä hieman parempi ja joukkueen nostettua prässiään pääsi se jopa muutaman kerran lähestymään HJK:n maalia. Maalintekotilanteiden luominen näytti kuitenkin olevan todella vaikeaa HJK:n raudanlujan puolustuksen ja keskikentän puristuksessa, joten tupsukorvien parhaaksi paikaksi jäi Jemina Hietasen nosto puoli metriä maalin yli.

HJK:lla sen sijaan oli paikkansa myös toisella puoliajalla, mutta Syrjälä taisi olla ainoa, jonka laukauksen eteen Myllyoja joutui todella venymään. Ottelun lopulla Emmi Alasella oli mahdollisuus ampua jo kauden kolmas Liigacup-maalinsa hänen päästyään läpi oikealta, mutta maltti ei enää tilanteessa riittänyt, sillä viileän takanurkkasijoituksen sijaan pallo pamahti metrin verran etutolpan väärälle puolelle heilutelle maaliverkon sijaan Pirkkahallin taustaverkkoja.

Kohtuullisen tahmeasti edellisissä otteluissa esiintynyt HJK esitti Tampereella jo hieman pirteämpiä otteita. Muutama hyökkäys lähti nopeasti ja maalintekosektorille päästiin ennen kuin koko vastustajan kymmenikkö oli ehtinyt ryhmittäytyä puolustuskolmannekselleen. Tosin vieläkin nähtiin liian paljon iänikuista pallon hieromista ees taas puhumattakaan katsomoasiantuntijoita vielä enemmän ärsyttävistä maailman turhimmista taaksepäin syötöistä pakeille ja toppareille silloin, kun keskialueella ja laidoilla vapautuu jo loistavia pelattavia tiloja pelin eteenpäin viemiseksi. Katseet ylös kiitos ja palloa eteenpäin.

Tasaisen helsinkiläisryhmän vahvimpia lenkkejä olivat jo mainittu kaksikko Syrjälä-Tolvanen sekä keskikentän voimakolmio Malaska-Hakala-Lindström, joka hallitsi aluettaan tahdolla ja taidolla.

Joukkueet jatkavat taistoaan toisessa osaottelussa Talin hallissa ensi lauantaina klo 18.00. Saa nähdä innostuvatko helsinkiläiset pelistä edes sen verran, että katsomoon löytäisi enemmän silmäpareja kuin Pirkkahallissa. Käytännössä se tarkoittaisi 151 katsojaa.

Liigacupin välierä osa 1 Ilves – HJK 0-1 (0-1) 22. Marianna Tolvanen (Kati Hakala)

Varoitus HJK 70. Sanna Porali

Kulmat Ilves 1 HJK 5

HJK: Vera Varis; Niina Mönkkönen, Laura Kivistö, Sanna Porali, Elina Syrjälä; Emmi Alanen, Sanna Malaska, Heidi Lindström, Kati Hakala (83. Iida Muinonen), Marianna Tolvanen; Sini Ihamäki (76. Nora Heroum)

Vaihdossa: Ina Suutari, Mari Perasto, Nea-Stina Liljedahl

Yleisöä 150

Toisessa välierässä PK-35 Vantaa varmisti jo käytännössä finaalipaikan murskaamalla Kokkola F10:n 5-0 (3-0).