HJK Suomen Cupin finaaliin!

HJK eteni lauantaina Suomen Cupin finaaliin voittamalla JyPK:n välierässä 4-1.

Ottelun alku oli hermostunutta pelaamista, eikä kumpikaan joukkue saanut selkeää kontrollia pallosta. HJK sai kuitenkin pikku hiljaa enemmän otetta pelistä pidempien pallonhallintajaksojen avulla.

HJK onnistui luomaan maalintekopaikkoja ja avausmaali syntyi hyökkäysalueen riiston jälkeen, jonka seurauksena Vilma Hakala laukoi pallon alakulmaan ottelun 15. minuutilla.

2-0-maali oli pitkän syöttökombinaation seuraus, lähtien omasta maalipotkusta ja päättyen Emilia Ukkosen viimeistelyyn hienolla puskulla. Tauolle mentiin Klubin ansaitussa 2-0-johdossa.

JyPK onnistui toisella jaksolla sotkemaan kotijoukkueen pelaamista ja kavensi erikoistilanteesta pelin 2-1. Aaltoilevasta pelistä huolimatta JyPK ei onnistunut luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja. HJK lisäsi johtoaan vielä kahdella maalilla.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä. Peli oli kontrollissa niin hyökkäämisen kuin puolustamisen osalta. Pääsimme pois korkean prässin alta ja teimme kaksi hienoa maali, jonka lisäksi oma prässipeli toimi suunnitellusti.

– Toisella jaksolla JyPK muutti hieman pelaamista, joka antoi haasteen niin meidän avaamiselle kuin prässipelille. Oli kuitenkin tärkeää saada tietoa niistä asioista, joita meidän täytyy pelissä kehittää ja mihin muutoksiin meidän tulee olla valmiita pelien aikana. Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen meidän pelaamiseen. Neljä tehtyä maalia kertoo hyökkäysvoimasta, joka meiltä löytyy.

HJK kohtaa Suomen Cupin finaalissa Åland Unitedin.

HJK – JyPK 4-1 (2-0)
15. 1-0 Vilma Hakala
35. 2-0 Emilia Ukkonen
50. 2-1 Lavdije Begolli
62. 3-1 Essi Sainio
85. 4-1 Jutta Rantala