HJK taipui tasapeliin

Kauden ensimmäisen pistemenetyksen kärsinyt Klubi ei saanut vajaamiehisenä käännettyä ottelua, joten pisteet tasattiin Tikkurilassa.

Pelin alku oli Klubin hallintaa ja TiPS ei päässyt kunnolla pois omalta kenttäpuoliskolta. Pikkuhiljaa peli tasoittui ja myös kotijoukkue sai rakennettua pidempiä hyökkäyksiä sekä lauottua kauempaa kohtalaisen vaarallisesti. HJK rakensi hyökkäyksiä pääsäntöisesti laitojen kautta, josta myös 0-1 johtomaali syntyi. Jutta Rantala viimeisteli kauden 10. maalinsa.

TiPS nosti prässiä toiselle puoliajalle ja Klubilla oli vaikeuksia päästä sen alta pois. Peliä pelattiin pitkälti HJK:n kenttäpuoliskolla ja sinivalkoraitojen hyökkäykset jäivät lyhyiksi. Kotijoukkue teki maalin pitkän painostuksen jälkeen kulmapotkusta; Joanna Tynnilän unelmaveto upposi suoraan maaliin. Pian tasoituksen jälkeen Klubi sai lisää vettä niskaan, kun Ashley Riefner ajettiin ulos toisen keltaisen kortin myötä. Peli aaltoili ulosajon jälkeen päästä päähän, mutta Klubi taisteli hyvin ja puolusti tiiviisti. Huippumaalipaikkoja ei enää ottelun lopussa nähty, joten ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen.

Päävalmentaja Joonas Rantasella oli kaksijakoiset tunteet ottelun jälkeen.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä kohtalainen, ajoittain hyvä. Toinen jakso taas huono, hukkasimme niin hyökkäämisen kuin puolustamisen tärkeimmät periaatteet. Vajaalla taistelimme hyvin sekä pidimme huolen, että ero meidän ja TiPS:n välillä sarjataulukossa pysyy isona. Aloitamme nyt nopeasti valmistautumisen perjantain Suomen Cupin finaaliin, jossa on vain yksi tavoite.

TiPS – HJK 1-1 (0-1)