HJK tyly emäntä sarjanousijalle

HJK järjesti Töölön pimenevässä kevätilassa varsinaisen maali-iloittelun: IK Myran kaatui selvästi luvuin 6-1.

Kotijoukkue HJK otti pelin nopeasti haltuunsa. IK Myranin rooliksi jäi puolustaa ja yrittää iskeä Klubin pallonhallintaa vastaan. HJK onnistui luomaan maalintekopaikkoja niin IK Myranin muodon sisältä kuin laidoilta. Laitapelaajat Vilma Hakala sekä Nea Lehtola haastoivat vieraiden puolustusta hanakasti ja jakoivat hyviä palloja maalin eteen.

Maaliverkot heiluivat ensimmäisen kerran ottelun 11. minuutilla, kun Anna Auvinen nikkasi pallon ohi Myranin maalivahdin. Tämän jälkeen Emmaliina Tulkki ja Auvinen tehtailivat maaleja vuoron perään. Tulkki sai hattutempun täyteen ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla.

Toisella puoliajalla pelin tempo hieman laski ja vaikutti, että HJK oli saanut suurimman maalinnälkänsä tyydytettyä. IK Myran onnistui nyt myös saamaan pidempiä syöttöketjuja aikaan. Vierasjoukkueen äänekäs fanikatsomo sai vielä ottelun loppuhetkillä lohdutusta, kun Amanda Kass onnistui viimeistelemään IK Myranin historian ensimmäisen liigamaalin.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

– Pelaajat toteuttivat tänään omia roolejaan ja yhteisiä tehtäviään todella hyvin. Pelasimme erityisesti ensimmäisellä puoliajalla erittäin laadukasta jalkapalloa.

HJK – IK Myran 6-1 (5-0)