Klubi vakuuttavaan voittoon Kuopiossa

HJK takoi helteisessä säässä pelatussa ottelussa 0-4 luvut tulostaululle.

Pelin ensimmäiset 15 minuuttia mentiin kuopiolaisten otteessa. Kotijoukkue prässäsi ylhäältä ja sai aikaan lukuisia erikoistilanteita. Gentjana Rochi pääsi paineen seurauksena hyvään maalipaikkaan, mutta Anna Koivunen venyi hienoon torjuntaan. Tämän jälkeen Klubi sai otteen pelista ja KuPS joutui laskemaan prässiään.

Ottelun ensimmäinen maali oli Ashley Riefnerin hieno henkilökohtainen haasto sekä ensimmäinen osuma Klubi-paidassa. HJK tuplasi johtonsa ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Jutta Rantala viimeisteli pallon maaliin vastahyökkäyksen lopuksi.

Pelin kuva ei toisella jaksolla muuttunut: KuPS yritti pelata palloja linjan taakse ja prässätä ylhäältä kun pystyi. Klubi pystyi pitämään palloa ja rakentamaan hyökkäyksiä, josta osoituksena ottelun 0-3 maali, jonka hoiti loppuun tutkapari Nea Lehtola ja Emmaliina Tulkki. Myös ottelun lopun HJK suojeli omaa maaliaan hyvin, estäen laukaukset sekä voittaen keskitystilanteet.

– Loistava tulos kovan työmäärän ja tasapainoisen esityksen johdosta. Korostimme etukäteen hyvää puolustamista ja onnistuimmekin pitämään KuPS:n hyökkääjät hyvin aisoissa. Myös hyökkäämistä viimeisellä kolmanneksella parannettiin kahdesta edellisestä pelistä ja tämä näkyi tänään tulostaululla. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolesta, joka on painanut hommia koko viikon ottelun eteen, iloitsi päävalmentaja Joonas Rantanen.

KuPS – HJK 0-4 (0-2)
32. Ashley Riefner
45. Jutta Rantala
65. Emmaliina Tulkki
74. Linda Ruutu

Kokoonpano:
Anna Koivunen
Maaria Roth
Nea Lehtola
Mimmi Nurmela
Linda Ruutu
Emmaliina Tulkki (73. Hanna Ruohomaa)
Jutta Rantala
Annika Huhta
Ashley Riefner (80. Vilma Hakala)
Essi Sainio
Elina Myllymäki (76. Tessa Auvinen)

Vaihtopelaajat: Tessa Rinkinen, Jenni Aarniva

La 10.8. HJK – JyPK klo 13 Telia 5G Arena, pääsyliput 10/5€