HJK valmiina Suomen Cupin finaaliin

Hallitseva Cup-mestari ja kolme viimeistä Suomen mestaruutta
voittanut PK-35 Vantaan lähtee loppuotteluun suosikkina, mutta Klubi aikoo
antaa vantaalaisille kovan vastuksen.

Naisten Suomen Cupin voitosta on pelattu vuodesta 1981 lähtien. HJK on ylivoimaisesti kautta aikojen menestynein seura 15 voitollaan. Klubilaiset ovat päässeet nostamaan pyttyä viimeksi kolme vuotta sitten, PK-35 Vantaa on vienyt kaksi viimeistä mestaruutta.

Klubi kukisti välierässä syyskuun puolivälissä Talissa FC Hongan jännittävien vaiheiden jälkeen 1–0 (0–0 ) Julia Säpin viime hetken maalilla.

HJK sai tehdä myös aikaisemmilla kierroksilla töitä jatkoon pääsemisen eteen. Puolivälierässä kaatui Ykkösen Malmin Palloseuran niukasti 3–2, kolmannella kierroksella TiPS 3–2 ja toisella JäPS 4–0. Klubilaisten 11 cup-maalia ovat jakautuneet seuraavasti; kuten sarjassakin paras maalintekijä on ollut kolmella osumallaan Vera Saastamoinen, Iida Muinonen ja Julia Säppi ovat osuneet kahdesti, Sanna Mäki, Jennifer Ludemann, Stephanie Rose ja Jessi Hietanen kerran.

PK-35 Vantaan tie finaaliin oli alussa vaikea, sillä joukkue kukisti toisella kierroksella Naisten Liigaa ylivoimaisesti johtavan Åland Unitedin vieraissa 3–2. Seuraavilla kierroksilla PK-35 löi VJS:n kolmannella kierroksella 4–1, puolivälierässä KSF:n 6–0 ja välierässä VIFK:n 2–1. PK-35 Vantaan 15 maalia jakautuivat seuraavien pelaajien kesken; Hanne Ojanperä 3, Furtuna Velaj, Sanna Saarinen, Iina Salmi, Maiju Hirvonen ja Heidi Kivelä kaksi maalia, Linda Ruutu ja Jennifer Bisset yksi osuma.

Sarjassa finaalijoukkueet ovat kohdanneet kolmasti. Keväällä Talin hallissa PK-35 Vantaa otti selvän 5–1-vierasvoiton, toukokuun lopussa Myyrmäessä pisteet jaettiin 2–2-tuloksella. Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa PK-35 Vantaa oli parempi maalein 4–1.

 

Su 29.9. klo 15.30 Sonera Stadium, naisten Suomen Cupin finaali

                                   PK-35 Vantaa – HJK