HJK vierailee Kokkolassa

Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa Talin hallissa maaliskuussa, jolloin päädyttiin 2-2-pistejakoon. Klubin maalintekijöinä olivat tuolloin Vera Saastamoinen ja Iida Muinonen.

Klubilla on tällä hetkellä hyvä vire. Jos Suomen Cup lasketaan mukaan, joukkueella on viiden peräkkäisen tappiottoman pelin putki, joista neljä on voittoja.

Myös Kokkola on viime aikoina saanut hyviä tuloksia. Se on ottanut viimeisistä neljästä pelistään kolme voittoa. Ainoa tappio tuli PK-35 Vantaalle, niukasti vieraissa 1-0. PK-35:n lisäksi kokkolalaiset ovat hävinneet Naisten Liigassa tänä vuonna Åland Unitedille, TPS:lle ja ONS:ille.

Viime kaudella sarjassa viidenneksi sijoittunutta Kokkola F 10:ä valmentaa entinen naisten maajoukkueen päävalmentaja Mikael Käld. Joukkueen ehdoton tähti on HJK:ssakin kaudella 2011 esiintynyt maajoukkuepelaaja Emmi Alanen.  Kokkolalaisten paras maalintekijä Naisten Liigassa on toistaiseksi ollut Eva-Susanna Dahlmars viidellä maalillaan.

HJK sai edellisestä ottelustaan Pallokissoja vastaan täyden pistesaaliin hiukan vaatimattomilla otteilla. Tätä asiaa on päävalmentaja Maria Virolaisen mukaan käyty läpi joukkueen kanssa.

– Pelaajat ymmärtävät varmasti, että samanlaisella esityksellä ei todennäköisesti tule täyttä pistepottia. Kokkola on tiukka vastus, joka on parantanut peliään. Meidän puolustuslinjamme pitää olla hereillä ja meidän prässimme pitää olla parempaa kuin Pallokissoja vastaan.

Klubin terveystilanne on hyvä.

– Sanna Mäki on ainoa aika vahva kysymysmerkki, muuten joukkue on terve.

Kylmä kevät vaikuttaa kenttätilanteeseen Kokkolassakin.

– Peli piti pelata nurmella, mutta kentän huonon kunnon vuoksi ottelu on siirretty Santahaan tekonurmelle. Se on kuitenkin erinomainen tekonurmi. Sitä paitsi meillä on kentästä hyviä muistoja, koska löimme aikaisemmin siellä GBK:n, Virolainen kertoo.

Kokkola F10 – HJK, lauantai, 25.5. klo 14.00, Santahaan tekonurmi