HJK voittoon KF10:stä – Klubi nousi sarjakärkeen

HJK jatkoi vakuuttavia otteitaan Naisten Liigassa ottamalla jo kuudennen voittonsa putkeen. HJK teki avausjaksolla kaksi maalia ja jatkoi toisella jaksolla lisäämällä maalisarakkeeseen vielä kaksi osumaa. Klubi nousi voitolla sarjakärkeen Hongan kärsittyä tappion PK-35:lle peräti 1-4.
Kamppailu käynnistyi kotijoukkue HJK:n komennossa. Klubi loi paikkoja maalille ja sai useita laukauksia kohti kokkolalaisvahti Liisa Rahkolaa. Kokkola pyrki aktiiviseen pelin ja onnistui häiritsemään HJK:n pelinrakentelua keskialueella. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut omaa pallollista peliään käyntiin HJK:n hallitessa kenttätapahtumia.
Ottelun avausmaali nähtiin reilun vartin pelin jälkeen. HJK-toppari Sanna Malaska avasi pitkällä syötöllä vasempaan laitaan. Marianna Tolvanen ehti ensimmäisenä palloon vasemman kulman tuntumassa, josta hyökkääjä lähti kuljettamaan kohti rangaistusalueen etureunaa. Tolvanen ohitti kaksi vastustajan pelaajaa ja laukaisi pallon vasemmasta etukulmasta sisään.
Hieman ennen taukoa Klubi avasi jälleen pitkällä pystysyötöllä. HJK:n Emmi Alanen ehti juoksupalloon ensimmäisenä ja pääsi kuljettamaan palloa kohti maalia. Alanen ajautui kohti päätyrajaa, josta keskikenttäpelaaja pääsi syöttämään täysin vapaana olleelle Sini Vehviläiselle. Vehviläinen otti pallon haltuun aivan pari metriä maalista ja sijoitti vaivattomasti pallon verkon perille. Puoliajalle mentiin HJK:n 2-0 – johdossa.
HJK-valmentaja Jutta Rautiainen teki toisen puoliajan alkuun kolme vaihtoa ja otti Heidi Lindströmin, Iida Muinosen ja Kati Hakalan kentälle. HJK sai uutta virtaa ja myllytti puoliajan alkuun lähes suvereenisti Kokkolan päässä. Todellisia paikkoja sinivalkoiset saivat muutamia, mutta maalia saatiin odottaa aina 67. minuutille asti.
HJK sai hallintajakson päätteeksi pallon rangaistusalueen sisälle. Elina Syrjälä otti pallon haltuun ja pääsi melko vapaasti laukomaan. Pallo ohitti KF10-vahti Liisa Rahkolan ja peli alkoi näyttää jo ratkenneelta.
Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua HJK sai sivurajaheiton KF10:n alueella. Heidi Lindström heitti pitkän heiton eteenpäin Iida Muinoselle, joka pääsi yksin maalivahtia vastaan. Muinosen hermot pitivät ja hyökkääjä vei Klubin jo 4-0 – johtoon siirtämällä pallon ohi kokkolalaisten maalivahdin. 4-0 – lukemat jäivät ottelun loppunumeroiksi.
HJK – Kokkola F10 4-0 (2-0)
1-0 Marianna Tolvanen ’16
2-0 Sini Vehviläinen ’38
3-0 Elina Syrjälä ’67
4-0 Iida Muinonen ’85
HJK:n kokoonpano:
Sanna Malaska, Vera Varis, Tiina Saario, Emmi Alanen, Elina Syrjälä, Laura Kivistö, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto, Sini Vehviläinen, Marianna tolvanen, Nora Heroum.