HJK yllätti Hongan tehokkaalla pelillä

HJK kohtasi kauden avausottelussaan Liigacupissa FC Hongan. Ennakoidusti tiukassa kamppailussa nähtiin paljon maalitilanteita HJK:n lopulta vieden pidemmän korren luvuin 2-0. Klubin paidassa nähtiin myös kaksi debytanttia Heidi Foxellin ja Melinda Koivulan pelatessa ensimmäisen ottelunsa HJK:n raitapaidassa.

Ottelun avausjakso alkoi kiihkeissä tunnelmissa. Molemmista leireistä sateli jatkuvalla syötöllä ohjeita omille pelaajille. Myös kentän puolella nähtiin varsin vauhdikasta jalkapalloa, jossa molemmissa päissä nähtiin lukuisia tilanteita.

Paikalliskamppailun avausmaali nähtiin vasta 40. minuutilla, juuri ennen taukovihellystä. Nea-Stina Liljedahl sai pallon haltuunsa vasemmalla laidalla n. 35 metriä maalista ja ampui korkean pallon suoraan maalin takanurkkaan. Veto yllätti täysin Honka-maalivahti Ina Suutarin.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan pian tauon jälkeen. HJK sai kulmapotkun, joka päätyi oikealla laidalla olleelle Kati Hakalalle. Hakala toimitti pallon maalille, josta Nora Heroum keräsi pallon ja runnoi maaliin Suutarin haparoidessa torjunnan kanssa.

Viimeisen naulan espoolaisjoukkueen arkkuun iski HJK-hyökkääjä Marianna Tolvanen. Tolvanen sai rangaistusalueen kulmalle syötön Tiina Saariolta. Tolvanen otti pallon rauhassa haltuun ja ampui tarkasti pallon maaliin.

Heti edellisen tilanteen jälkeen Klubi oli taas pahanteossa. Tolvanen syötti oikealta laidalta pallon Melinda Koivulalle ja ensimmäistä otteluaan pelannut Koivula viimeisteli varmasta pallon maaliin.

Honka sai vielä pientä lohtua viime hetken kavennusmaalista. Viime kaudella HJK:ta edustanut Sini Vehviläinen pääsi laukomaan melko vapaasti korkean pallon kohti Heidi Foxellia ja veto upposi maaliin.

HJK:n kokoonpano:

Vera Varis, Emma Koivisto, Laura Kivistö, Kati Hakala, Veera Vartiainen, Nora Heroum, Nea-Stina Liljedahl, Tiina Saario, Marianna Tolvanen, Iida Muinonen, Sini Ihamäki.

Vaihtopelaajat:

Heidi Foxell, Maiju Mutikainen, Melinda Koivula, Ella Rinta-Filppula, Marta Huhtamies.

Vaihdot:

41′ Varis -> Foxell
56′ Muinonen -> Koivula
66′ Rinta-Filppula -> Ihamäki
71′ Mutikainen -> Heroum