HJK:lle upea voitto Tampereelta

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä Ilveksen maalein 4-0.

HJK aloitti pelin hyvin ja otti hallinnan heti itselleen. Ensimmäisen vartin aikana kuitenkin vaaralliset maalipaikat olivat vähissä, vaikka Klubi sai useita kulmapotkuja.

19. minuutin kohdalla hallinta tuotti vihdoin tulosta. Nea Lehtola heitti sivurajaheiton Oona Seveniukselle, joka käänsi itsensä vapaaksi. Laukauksen torjui kuitenkin maalivahti Roosa Karppinen. Torjunnasta seuranneeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä Leonie Pankratz, jolla oli helppo työ viedä Klubi 1-0-johtoon.

1-0-tilanteessa HJK hallitsi edelleen peliä ja pystyi myös pitämään Ilveksen pallonhallintahetket lyhyinä. 25. minuutin kohdalla 2-0-maali oli lähellä, kun Pankratz ja Sevenius pelasivat hyvin yhteen. Karppinen torjui kuitenkin alakulmasta Seveniuksen laukauksen. Seuranneesta kulmapotkusta Sevenius pääsi puskemaan varsin vapaasti, mutta pallo painui hieman ohi maalin.

Jakson lopussa Ilves sai muutaman minuutin hallintajakson, mutta Sofia Laineen laukaus pienestä kulmasta jäi parhaaksi paikaksi.

Ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa HJK loi vielä vahvaa painetta Ilveksen maalille, mutta tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Jälkimmäinen 45-minuuttinen jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. HJK hallitsi peliä mielin määrin ja loi useita hyvä hyökkäyksiä.

Jakson alkupuolella Annika Huhta ja Pankratz pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista, mutta Karppinen selvitti tilanteet. 63. minuutin kohdalla HJK siirtyi 2-0-johtoon. Asialla oli Sevenius, joka puski Lehtolan antaman kulmapotkun ohi Karppisen.

81. minuutin kohdalla Klubi onnistui kolmannen kerran. Vaihdosta hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Jenna Topra harhautteli itsensä vapaaksi ja laukoi pallon tyylikkäästi takakulmaan.

Pelin lopussa HJK piti vielä hallinnan selvästi itsellään ja onnistui maalinteossa vielä kertaalleen. Asialla oli hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Wilma Sjöholm, joka teki paluun liigakentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Sjöholm ohjasi pallon taitavasti suoraan ilmasta Topran antamasta vapaapotkusta.

HJK nappasi täten hienon ja ansaitun 4-0-voiton Ilveksestä.

Klubin päävalmentaja Jonne Kunnas oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Vahva ja nousujohteinen esitys meiltä. Ylpeä siitä miten joukkue heitti itsensä likoon puolustussuuntaan ja paransi pallollista pelaamista jatkuvasti läpi ottelun. Pystyimme etenemään laadukkaasti maalipaikoille ja tänään onnistuimme myös paremmin viimeistelyssä, Kunnas kommentoi ja jatkoi:

– Yksi joukkueemme vahvuus on se, että vaihdoilla pystymme tuomaan lisää peliin ja tekemään muutoksia. Niin tänäänkin. Hienot onnistumiset myös maalien muodossa Jekulle ja Wilmalle.

HJK:n pelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin Bolt Arenalle saapuu vieraaksi KuPS. Peli alkaa kello 14.00. Hanki liput matsiin tästä.

Ilves – HJK 0-4 (0-1)
18. 0-1 Leonie Pankratz
63. 0-2 Oona Sevenius
82. 0-3 Jenna Topra
90. 0-4 Wilma Sjöhom