HJK:n kamppailu voittoputkesta jatkuu lauantaina: PK-35 Vantaa saapuu Boltille vieraaksi

HJK kohtaa lauantain kotipelissään PK-35 Vantaan, jolloin kamppailu Klubin voittoputkesta jatkuu.  

Helmi Raijas - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs PK-35 Vantaa
La 27.5.2023 klo 15:00
Kansallinen liiga – Bolt Arena

HJK:n kausi on edennyt varsin tyylikkäästi. Kauden avauspeli Honkaa vastaan on ollut kauden ainoa tappio, ja Klubin pelit ovat jatkuneet voittoputkella – sekä kotona että myös vieraissa (Åland United 2–1, PK-35 2–1, Ilves 4–0, HPS 1–0, KuPS 4–0). Klubi on tasoissa Kuopion Palloseuran (KuPS) kanssa sarjan kärjessä, sillä molemmille joukkueille on kertynyt 15 pistettä. 

HJK:n viime sunnuntain vierailu Kuopiossa päätyi olemaan maalinjuhlaa, kun Klubi onnistui korkealla ja agressiivisella prässipelillään varmistamaan 0–4 voittonsa. KuPS:n pallonvarma pelaaminen oli Klubilla hyvin tiedossa, ja siten vierasjoukkue onnistui varautumaan siihen onnistuneesti. Klubi oli vahvempi maaliodottamassa (xG) 2.95–0.56, ja laukauksien määrä oli tasainen joukkueiden välillä (12–12). KuPS onnistui paremmin pallonhallinnassa (62–38%) sekä onnistuneissa syötöissä (518–323).

– Viime matsi on käyty joukkueen kanssa läpi ja olin erittäin tyytyväinen meidän puolustamisesta, ihan jokaisella kentän osa-alueella. Meidän pallollinen pelaaminen oli järkevää ja hyvin rytmitetty, mikä loi meille mahdollisuuden olla aktiivisia koko pelin ajan. Nämä asiat on tavoitteena pitää myös tulevissa matseissa mukana, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsee. 

HJK on tehnyt kuudessa kauden ottelussaan yhteenä 13 maalia. Lotta Lindström on onnistunut jo viidesti ja Ria Karjalainen kolmesti, ja molemmat ovat jatkaneet joukkueen tehokkaimpina viimeistelijöinä. Maalinteossa näkyy monipuolisuutta, sillä myös seuraavat pelaajat ovat onnistuneet tyylikkäästi: Mimmi Nurmela, Daniela Tolonen, Joanna Tynnilä, Helmi Raijas sekä Emilia Kupsanen. 

PK-35 Vantaa on pelannut kauden aikana kuusi ottelua, joista se on voittanut kaksi (ONS 2–1, HPS 3–2). PK-35 Vantaa on hävinnyt Åland Unitedille 0–6. Tasapeliin on päättynyt ottelut Ilvestä (0–0), FC Honkaa (0–0), sekä TPS:aa vastaan (2–2). PK-35 Vantaa on sarjataulukossa neljäs, ja heille on kertynyt yhdeksän pistettä. 

PK-35 Vantaan maalintekijöinä ovat toimineet muun muassa Reetta Suomela, Roosa Toivanen sekä Sanna Saarinen. Lisäksi myös Netta Koso, Ella Koivu ja Elina Mankki ovat onnistuneet keräämään pisteitä. 

– PK-35 Vantaa on vuosien varrelta tuttu joukkue meille, ja he tykkäävät pelata vahvaa pallonhallintaan painottuvaa futista erilaisilla rotaatiokeinoilla. Viime vuoden pelit Boltilla ovat meillä vahvassa muistissa, joten emme aliarvioi vastustajaa, Heinonen kommentoi. 

– Meillä on joukkueessa hyvä terveystilanne, mikä luo meille monipuolisia vaihtoehtoja virittää joukkue iskuun, Heinonen jatkaa. 

HJK on kohdannut PK-35 Vantaan kahdeksan kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Viime kauden kolme peliä ovat päättyneet tasaisesti kahden joukkueen välillä: Klubille on kertynyt niistä yksi voitto, tasapeli sekä tappio. Heinonen tunnistaa kyseisen tasaisuuden, ja uskoo Klubin voittoputken jatkuvan myös lauantaina. 

– Uskon, että pelistä on tulossa kahden vahvan pallolliseen pelaamiseen uskovan joukkueen kamppailu pisteistä, jossa me olemme valmiita jatkamaan voittoputkea kotikentällä. Tervetuloa kannustamaan Klubi voittoon!