HJK:n kauden 2013 avausvastustaja tulee Kokkolasta

Viime kaudella sarjassa viidenneksi sijoittunutta länsirannikon joukkuetta valmentaa entinen naisten maajoukkueen päävalmentaja Mikael Käld. Palloliiton järjestämässä kauden ennakkotilaisuudessa mies oli itsevarma.

– Olen luottavaisin mielin. Tänä vuonna avauskokoonpanomme on vahvempi kuin viime vuonna, Käld kertoi.

Joukkueen ehdoton tähtipelaaja on HJK:ssakin kaudella 2011 esiintynyt Emmi Alanen.  Viime kaudella Alanen oli pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi. Käld kehuu estotta tähtipelaajaansa.

– Emmi on meille erittäin tärkeä. Hän on joukkueen kapteeni ja hengenluoja. Nuoreksi pelaajaksi hänellä on paljon rutiinia ja pystyy ottamaan kentällä ohjat käsiin. Alanen on johtaja ja hän näyttää muille omalla esimerkillään, Käld arvioi.

Emmi Alasen esittely naisten maajoukkueen sivuilla.

HJK pelasi helmikuun puolivälissä Kokkolaa vastaan harjoitusottelun, jonka kokkolalaiset voittivat selvästi 3-0. Tuonkin pelin perusteella HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen pitää Kokkolaa yhtenä joukkueena, joka on haastamassa suurimpia ennakkosuosikkeja.

– Käld on valmentaja, joka saa aina joukkueeseen myönteisen fiiliksen. Joukkue on yritteliäs ja nopeahko. Pelityyli on aika suoraviivainen. Joukkue tykkää pelata palloa vauhtiin keskikentällä erinomaisesti liikkuville Emmi Alaselle ja Riikka Ketojalle. Myös kärkipelaajat ovat suoraviivaisia, puolustuslinjan taakse aktiivisesti pyrkiviä pelaajia.

Virolainen ei kuitenkaan halua kiinnittää erityishuomiota vastustajan vaarallisimpiin pelaajiin. Pääpaino on oman joukkueen pelaamisessa. 

– Puolustuspelimme on onnistuttava. Olen luottavainen, että pystymme tekemään maalin tai kaksi. Oma pää ei saa kuitenkaan kolista. Olemme joutuneet peluuttamaan pelaajia aika paljon uusilla pelipaikoilla, joten puolustuspelissämme on vielä hiottavaa, Virolainen lopettaa.

 

HJK – Kokkola Futis 10, lauantaina 23.3. Talin hallissa klo 16.00.