HJK:n USA:n-vahvistukset tulivat Suomeen

Ludemann ja Rose kävivät myös vierailulla Sonera Stadiumilla, jossa he tutustuivat HJK:n henkilökuntaan. Tämän jälkeen edessä oli valokuvaus ja lounas Virolaisen ja Markkasen  kanssa Sonera Stadiumin ravintolassa.

Ludemann ja Rose ovat juuri valmistuneet University of Northern Carolina at Wilmingtonin liikuntatieteellisestä tiedekunnasta. Ludemann on toppari ja Rose hyökkääjä.

Pelaajat pääsevät heti tutustumaan myös joukkueeseen, sillä HJK:lla oli vielä illalla harjoitukset. Päävalmentaja Maria Virolainen kertoo, että siirron taustalla oli pelaajien suomalainen valmentaja.

– Mika Elovaara on ollut joukkueen kakkosvalmentaja viimeiset neljä vuotta. Hänen kauttaan tuli tiedustelu, että olisimmeko kiinnostuneita näistä pelaajista. Olen keskustellut paljon Mikan kanssa, ja nähnyt molemmista pelaajista paljon videoklippejä. Näiden tietojen perusteella olen vakuuttunut, että Ludemann ja Rose vahvistavat joukkuettamme. Ludemann on isokokoinen, hyvä pääpelaaja, joka avaa peliä sujuvasti. Rose puolestaan on pieni ja nopea, hyvä maalintekijä.

Ludemann ja Rose kertoivat matkan sujuneen hyvin. Pelaajat olivat myös saaneet tietoa Suomesta Mika Elovaaralta.

– Vaikka matka oli pitkä, olemme valmiita pelaamaan jo lauantaina. Meistä on myös jännittävää nähdä uudet pelikaverimme.

Lauantaina HJK kohtaa Talin hallissa NiceF:n. Vaikka amerikkalaispelaajat ovat tottuneet pelaamaan tekonurmilla, he eivät ole koskaan aikaisemmin pelanneet sisällä.

– Suurin osa yliopistopeleistämme on pelattu luonnonnurmella, mutta joissakin pohjoisempien osavaltioiden kentillä on ollut tekonurmi. Se ei ole meille uutta, mutta sisällä me emme ole koskaan aikaisemmin pelanneet, pelaajat kertovat.