HJK on tasapelin myötä riistänyt vähintään pisteen kaikilta
vastaan lopussa tasoihin. Nyt kävi päinvastoin, kun Hongan amerikkalaisvahvistus
minuuttia ennen loppuvihellystä. Hongan Marianna Tolvasen laukaus kimposi
maalivahti Noora Matikaisen torjunnasta kohti Klubi-maalin takakulmaa.
Tilanteessa Monahan oli valppaana ja ehti palloon ennen Sanna Huhtamoa; varma
sijoitus tyhjään maaliin, 1-1.

Ottelu oli Klubin naisille viimeinen peli pitkään aikaan, kun sarjassa on edessä naisten EM-kisojen vuoksi pitkä kesätauko. 13 kierroksen jälkeen HJK on sarjassa neljäntenä, kuusi pistettä kolmantena olevaa FC Honkaa jäljessä. Joukkueella on edessään vielä viisi peliä, ennen kuin sarja jaetaan ylä- ja alaloppusarjoihin.

Tuulisessa ja viileässä säässä pelattu peli alkoi varovaisesti. Klubi sai ensimmäisen vaarallisen paikkansa noin vartin pelin jälkeen. Tapansa mukaan aggressiivisesti palloa kohti Hongan puolustuslinjaa kuljettanut Stephanie Rose kaadettiin noin 25 metrissä. Virhettä seurannut vapaapotku epäonnistui, mutta jälkitilanteesta tuli Hongalle käsivirhe. Uuden vapaapotkun antoi Jessi Hietanen, jonka keskityksen Jennifer Ludemannin puski yli maalin.

Rose oli avausjaksolla vierasjoukkueen selvästi vaarallisin pelaaja. Hänen pystyjuoksunsa aiheuttivat jatkuvasti vaikeuksia Hongan puolustukselle, mikä johti toistuviin rikkeisiin. Näistä erotuomari Lina Lehtovaara varoitti kotijoukkueen Nea-Stina Liljedahlia ja Mira Lönnrotia.

Hongallakin oli avausjaksolla muutama hyvä maalintekopaikka, mutta hyvin pelannut HJK-vahti Noora Matikainen oli viimeinen lukkko.

HJK  teki tauolla kaksi vaihtoa; Iida Muinonen tuli Ilona Mikkelän tilalle ja Sanna Mäki Julia Säpin paikalle. Vaihdot toivatkin eloa helsinkiläisten peliin. Kun toista puoliaikaa oli käyty reilu viisi minuuttia, Rose pääsi taas laidaltaan puolittain irti, ja Liljedahl kaatoi hänet. Sanna Mäki antoi seuranneesta vapaapotkusta erinomaisen keskityksen Hongan maalille, jossa vapaana ollut Jennifer Ludemann puski hienosti HJK:n johtoon.

Tappioasemassa kotijoukkue heräsi taistelemaan. Parhaat maalintekopaikat tulivat Henni-Marika Maliselle. Ensiksi noin 65 minuutin kohdalla Malinen laukoi oikealta vähän takatolpan ohi. Vähän myöhemmin Honka-hyökkääjä pääsi täysin yksin läpi. Malinen siirsi pallon ohi vastaan tulleen HJK-vahti Matikaisen mutta jäi liian pieneen kulmaan ja laukoi ohi etutolpan.

Ottelu näytti jo päättyvän vierasvoittoon ennen Monahanin valppautta ja siitä seurannutta maalia.

Loppuminuuteilla molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa voittomaaliin, mutta loppuluvuiksi jäivät 1-1.

Päävalmentaja Maria Virolainen oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen, kun tasoitusmaali tuli niin lopussa.

– Ei voi olla täysin tyytyväinen, kun johdetaan viisi minuuttia ennen loppua. Emme onnistuneet johdon turvaamisessa.

– Toisaalta täytyy myöntää, että kotijoukkueella oli koko pelissä ehkä enemmän maalintekopaikkoja.

HJK jää juhannuksen jälkeen viikon lomalle, ja heinäkuussa on vielä toinen lomajakso. Joukkue pyrkii kuitenkin muuten harjoittelemaan aktiivisesti ja parantamaan peliään. Joukkueen seuraava peli on vasta 27. heinäkuuta kotona sarjajumbo GBK:ta vastaan.

Suomalainen naisjalkapallo huipentuu heinäkuussa EM-kisoihin Ruotsissa.

– Suomella puolivälieräpaikka on realistinen tavoite. Tanska on minun suosikkijoukkueeni, vaikka ei se turnausta taida voittaa. Toivon myös ranskalaisten menestystä. Pitäisin yllätyksenä, jos kotijoukkue Ruotsi yltäisi finaaliin; pronssipeli vaikuttaa todennäköisimmältä. Saksa taitaa kuitenkin taas viedä koko potin, Virolainen arvelee.

FC Honka – HJK 1-1 (0-0)

56. 1-0 Jennifer Ludemann

87. 1-1 Samantha Monahan

HJK:n avauskokoonpano:                                                                                                              Noora Matikainen, Heidi Paajonen, Jennifer Ludemann, Sanna Huhtamo, Ella Rinta-Filppula, Ilona Mikkelä, Ulla Matikainen, Jessi Hietanen, Julia Säppi, Stephanie Rose, Vera Saastamoinen

Vaihtopelaajat:                                                                                                                              Iida Muinonen, Petra Koivuvaara, Sanna Mäki, Laura Hyvönen, Veera Viitikko, Paula Romakkaniemi

Vaihdot:

46′ Ilona Mikkelä -> Iida Muinonen

46′ Julia Säppi -> Sanna Mäki

62′ Ulla Matikainen -> Laura Hyvönen

75′ Sanna Mäki -> Veera Viitikko