HPS:n vieraaksi lauantaina

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa lauantaina HPS:n vieraana.

Veera Hellman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on pelannut tämän kauden liigassa nyt 11 peliä, joista on kertynyt 23 pistettä. Sarjataulukossa HJK on kolmantena. Edellä ovat pelin vähemmän pelannut PK-35 Vantaa (25) ja pelin enemmän pelannut KuPS (33).

Viime pelissään Klubi kaatoi kotikentällään ONS:n maalein 6–0. Peli oli lähes täydellistä Klubin dominointia ja loppulukemat olivat vähintäänkin ansaitut. Mainittakoon, että InStatin tilastojen mukaan Klubi voitti laukaukset 35–1 ja esimerkiksi maaliodottaman oli HJK:n hyväksi 4,95–0,04.

Oona Sevenius teki pelissä kaksi maalia ja nosti kauden maalimääränsä kuuteen, joilla hän on Klubin tehokkain maalintekijä tällä kaudella. Ria Karjalainen teki yhden, joka oli hänelle kauden viides maali.

Lauantaina HPS-peli on HJK:lle viimeinen ennen EM-kisojen takia pidettävää kesätaukoa. Pelit jatkuvat 23.7. kotipelillä PK-35:sta vastaan.

HJK:n valmistautumista lauantain peliin ovat häirinneet sairastumiset, jonka takia valitettavasti useampi pelaaja on sivussa Paloheinässä pelattavasta ottelusta.

HELSINGIN PALLOSEURA

Toista kauttaan Kansallisessa Liigassa pelaava HPS on pelannut varsin hyvän alkukauden, sillä 11 pelistä on kertynyt 14 pistettä. Pistemäärällään HPS pitää hallussaan tällä hetkellä kuudetta sijaa.

Lauantain peliin HPS lähtee hyvistä asemista, sillä takana on viisi peliä ilman tappiota. Edellisessä pelissään HPS pelasi 1–1-tasapelin PK-35:n kanssa.

HPS:n paras maalintekijä on ollut Oona Jääskeläinen, joka on tehnyt kuusi maalia. Toiseksi eniten maaleja on Aino Lehtisellä, joka on osunut kolmesti.

HJK:n Daniela Tolonen on tällä hetkellä lainalla HPS:ssa, mutta hän ei saa pelata joukkueiden keskinäisessä pelissä. HJK-taustaisia pelaajia HPS:sta löytyy kuitenkin iso määrä.

EDELLISET KOHTAAMISET

Kevään pelissä HJK voitti HPS:n kotikentällään maalein 5–1. Silloin maalinteossa onnistuivat Essi Sainio, Leonie Pankratz, Karjalainen, Nea Lehtola ja Lilli Halttunen. HPS:n osuman viimeisteli Elisa Lemettinen.

Viime kaudella HJK ja HPS kohtasivat kahdesti. Bolt Arenalla HPS voitti 2–0 ja Paloheinässä päädyttiin pistejakoon 1–1-lukemilla.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Tämä on viimeinen ottelu ennen kesätaukoa, josta tavoitteena pisteiden lisäksi on jatkaa vahvaa pelaamista. Tärkeä onnistua monessa samassa asiassa kuin maanantaina ONS-pelissä. Meidän tulee pystyä hyökkäämään laadukkaasti ja monipuolisesti, mutta samalla pitää kiinni puolustusvalmiudesta, koska HPS hyökkää erittäin laadukkaasti myös vastaan.

– Kova ottelu varmasti tulossa, josta tunnetta ei tule puuttumaan kuten derbyihin kuuluu. Kenttä tuo myös tietysti oman mausteensa koitokseen, Jonne Kunnas analysoi.

HPS – HJK
Lauantaina 18.6.2022 klo 17.00
Kansallinen Liiga – HofS Areena, Helsinki

Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.