Iina Salmi siirtyy Klubiin

HJK on tehnyt Iina Salmen kanssa pelaajasopimuksen, joka kattaa loppukauden.

Iina Salmi - HJK Helsinki.

28-vuotias Iina Salmi palaa Suomeen muutaman vuoden tauon jälkeen. Edelliset kolme kautta hän pelasi Espanjassa Valencian riveissä. Sitä ennen hän pelasi kaksi kautta hollantilaisen Ajaxin vahvuudessa.

Espanjan ja Hollannin lisäksi Salmi on pelannut myös Ruotsissa kaksi kautta, Rosengårdissa ja IF Limhamn Bumkelossa.

Kotimaan pääsarjassa Salmi debytoi kaudella 2011. Liigassa hän on pelannut PK-35 Vantaassa sekä myös yhden kauden HJK:ssa (2014).

Suomen A-maajoukkueessa Salmi on pelannut 14 ottelua ja tehnyt yhden maalin.

– Hienoa olla pitkästä aikaa takaisin Klubissa ja liityn hyvillä mielin joukkueeseen mukaan. Joukkue on nuori, voitontahtoinen ja valmis tekemään paljon töitä. Uskon pystyväni tuomaan oman kokemukseni avulla hyvän lisän joukkueen loppukauden tärkeisiin peleihin, Salmi hymyilee.

Salmi tuo hyvän lisän Klubin hyökkäyspelaamiseen.

– Olen erittäin iloinen siitä, että Iina saatiin vahvistamaan meitä. Iina tuo meille kokemusta ja vaatimustasoa kansainvälisiltä kentiltä.

– Hän on erittäin hyvä pallon kanssa hyödyntämään lähellä olevia pelaajia erilaisissa kombinaatiotilanteissa. Iina on myös erittäin monikäyttöinen pelaaja, kun hän pystyy pelaamaan hyökkääjänä ja myös laidalla, joten erittäin tervetullut pelaaja meidän joukkueeseen, päävalmentaja Arttu Heinonen toteaa.

Salmi on edustuskelpoinen jo tänään lauantaina HJK:n kohdatessa Suomen Cupin ottelussa PK-35:n.

Tervetuloa Klubiin, Iina!