Ilona Wallalle, Daniela Toloselle ja Peppi Kontturille pelaajasopimukset liigajoukkueeseen

HJK on tehnyt kaudet 2021–2023 kattavat pelaajasopimukset TBSM-joukkueesta liigajoukkueen rinkiin nousseiden Ilona Wallan, Daniela Tolosen ja Peppi Kontturin kanssa.

Ilona Walta - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kuluvalla kaudella vastuuta on saanut etenkin vuonna 2006 syntynyt joukkueen kuopus Ilona Walta, joka on nähty kentällä Klubin kauden jokaisessa Kansallisen Liigan ottelussa. Nopeana ja vahvana laitapelaajana tunnettu Walta on kulkenut läpi koko HJK:n akatemiapolun siirryttyään Klubiin 9-vuotiaana Pakkalan Palloseurasta. Walta lukeutuu myös ikäluokkansa maajoukkuepelaajiin.

Myös vuonna 2004 syntynyt Daniela Tolonen on Klubin oma kasvatti, joka on kulkenut läpi HJK:n akatemiapolun siirryttyään Klubiin Käpylän Pallosta. Taitavasti peliä lukeva keskikenttäpelaaja on saanut vastuuta kauden yhdeksästä liigaottelusta seitsemästä ja kuuluu niin ikään ikäluokkansa maajoukkuepelaajistoon.

Ikätoveri Peppi Kontturi siirtyi HJK TBSM-joukkueeseen Espoon Palloseurasta kaudeksi 2019 ja esiintyi liigajoukkueen mukana talven harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa, mutta on kärsinyt sittemmin loukkaantumisesta. Nopea laitapelaaja on Wallan ja Tolosen tapaan vakiokasvo ikäluokkansa maajoukkueessa.

– On hieno ja tärkeä asia, että omasta Akatemiasta nousee pelaajia liigajoukkueeseen ja pystymme tekemään heidän kanssaan vielä pitkät sopimukset. Yhteistyö Akatemian, TBSM- ja liigajoukkueen kesken toimii todella hyvin ja liigatasolle puskee koko ajan meiltä lisää omia pelaajia. Tästä kunnia ja kiitos toki pelaajille itselleen, mutta myös meidän huipputyötä tekeville Akatemian valmentajille, kommentoi naisten ja tyttöjen huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius.

– Walta, Kontturi ja Tolonen ovat osoittaneet jo tällä kaudella pystyvänsä pelaamaan liigassa hyvällä tasolla. Kaikilla on valtava motivaatio itsensä kehittämiseen ja siinä meidän pitää tietenkin auttaa ja tukea heitä mahdollisimman hyvin, Sarelius päättää.

Klubi onnittelee!