Ilves kaatui Vartiaisen vapaapotkumaalilla

HJK:n naisten edustusjoukkue kohtasi lauantaina Ilveksen Töölön pallokentällä. Tällä kaudella vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut Ilves ei päästänyt Klubia tälläkään kertaa helpolla, mutta pisteet jäivät kuitenkin stadilaisten iloksi kotijoukkueelle. HJK voitti ottelun Veera Vartiaisen maalilla.

Ottelu alkoi HJK:n nopeasti ottaessa ottelun haltuunsa. Klubi painosti ja loi maalipaikkoja hyvin kamppailun alkuvaiheessa. Pian Ilves kuitenkin vaihtoi pelityyliä ja ottelu tasottui selvästi.

Avausjaksolla ei maaleja nähty. HJK:n päävalmentaja Jutta Rautiainen teki puoliajalla kolme vaihtoa ja haki lisää hyökkäysvoimaa tehojen toivossa.

Toista jaksoa oli kulunut kymmenisen minuuttia kun tilaisuus viimein tuli. HJK sai vapaapotkun noin 20 metriä Ilveksen maalista. Veera Vartiainen asettui pallon taakse ja laukaisi pallon rangaistusalueen oikealta reunalta muurin yli maalin oikeaan etunurkkaan.

– Se oli semmoinen, mitä treeneissä on tullut paljon tehtyä. Kentällä ei ollut vaparin vetäjää ja se oli sellainen paikka, mistä mielelläni vedän, Veera Vartiainen kuvailee maaliaan.

Ilves lisäsi prässiä ja HJK oli hieman ongelmissa pallon kanssa. HJK sortui pelaamaan lyhyttä omassa päässä ja Ilves oli ahnaasti viemässä tilaa pois.

– Loppu oli taas ihan paniikkia. Me vaan potkittiin palloa pois, Vartiainen kertoo.
Loppuvihellys merkitsi Klubin 1-0 – voittoa.

Voitto Ilveksestä oli HJK:lle liigakauden ensimmäinen. Sarjan pohjille pudonnut ryhmä on ollut erityisen vaikea vastustaja sinivalkoraidoille, vaikka muutoin tamperelaisryhmä hieman heikosti onkin sarjasssa suoriutunut.

– Ne vaan tsemppaa niin hulluna ja pelaa tosi kovaa. Meidän pitäisi laittaa palloa nopeammin liikkeelle, ettei kopisis jaloille kokoajan. Meillä on taitavia pelaajia ja joskus halutaan kuljetella liikaa, puolustaja arvelee.

HJK on kovan haasteen edessä tulevalla viikolla, sillä se kohtaa ensin keskiviikkona PK-35 Vantaan ja vajaan viikon kuluttua lauantaina Åland Unitedin. Edellämainitut ryhmät ovat olleet kauden varmimpia suorittajia ja mättäneet maaleja kovaa tahtia. Veera Vartiainen ei tee kovista vastustajista suurempaa numeroa.

– Peli kerrallaan. Se on ihan sama, kuka vastustaja on vastassa. Kaikki ajattelee varmasti vielä, että mitali halutaan. Kaikkia loppukauden otteluita lähdetään voittamaan, Vartiainen linjaa.

Tilanne sarjataulukossa pysyi jokseenkin ennallaan. Kilpailijoista FC Honka ja Åland United voittivat myös ottelunsa, mutta Kokkola F10:n hävittyä ottelunsa Pallokissoja vastaan ero neljännen ja viidennen sijan välillä kasvoi kolmella pisteellä.

HJK – Ilves 1-0 (0-0)

1-0 Veera Vartiainen 56′

HJK:n avauskokoonpano:

Vera Varis (mv), Lotta Peitsi, Kati Hakala, Laura Kivistö, Tiina Saario, Veera Vartiainen, Marianna Tolvanen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto, Satu Kruus, Jaana Lyytikäinen.

Vaihtopelaajat:

Enna-Sofia Halonen (mv), Maiju Mutikainen, Iida Muinonen, Nora Heroum, Sini Ihamäki, Ella Rinta-Filppula.

Vaihdot:

 

46′ Lotta Peitsi -> Iida Muinonen
46′ Kati Hakala -> Nora Heroum
46′ Satu Kruus -> Ella Rinta-Filppula
89′ Jaana Lyytikäinen -> Sini Ihamäki