Joanna Tynnilä nimetty Helmareihin 

Klubin toppari Joanna Tynnilä on nimetty Helmareiden syksyn MM-karsintoihin lähtevään joukkueeseen. Helmarikutsu on Tynnilälle uran ensimmäinen. 

Joanna Tynnilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kaudeksi 2022 Klubiin siirtynyt Joanna Tynnilä listasi kauden alkaessa A-maajoukkueen suurimpien unelmiensa joukkoon. Toppari itse ei kuitenkaan uskonut unelman toteutuvan näin pian.  

– Kutsu oli aika iso yllätys. Olin ajatellut, että tämä on oma tavoitteeni seuraavan parin vuoden aikana, mutta se tapahtuikin näin nopeasti. Fiilis on tällä hetkellä tosi onnellinen ja ylpeä. Olen tehnyt tämän eteen tosi paljon töitä ja on todella hienoa, että siitä saa tällaisen palkinnon, silminnähden onnellinen Tynnilä kertoo. 

Tynnilää HJK:ssa valmentava Riku Remes on kutsusta vähemmän yllättynyt, mutta vähintään yhtä onnellinen: 

 – Tärkeimpänä tekijänä Joannan maajoukkuekutsulle näen hänen laadukkaan ja ammattimaisen harjoittelun ja toiminnan omassa seuraympäristössä unohtamatta iloa tekemisessä. Tämän kautta hän on pystynyt kehittämään pelaamistaan ja ottamaan taas askeleita eteenpäin kohti omia tavoitteitaan. Tämä on näkynyt niin meidän otteluissamme kuin myös U23 maajoukkueen kesän leirillä rauhallisena ja varmana suorittamisena. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten laadukkaalla tekemisellä ja hyvällä asenteella pääsee eteenpäin näyttämään osaamistaan A-maajoukkueeseen myös kotimaan sarjasta, Remes kuvailee ja jatkaa: 

–  Valinta tuli Joannalle yllätyksenä, mutta valmentajana näen tämän odotettuna jatkumona sekä palkintona hänen kovalle työlleen sekä kehitykselleen. Tämä toivottavasti antaa lisää uskoa siihen, että kaikki on mahdollista, kun uskaltaa vain tavoitella unelmiaan. Tämä on myös loistava paikka hänelle nähdä maailman kärkeä maaotteluiden muodossa ja mitä sillä tasolla pelaaminen vaatii.  

Suomi kohtaa MM-karsinnoissa syyskuussa ensin Irlannin vieraissa ja kotona Ruotsin. Mahdolliset MM-jatkokarsinnat alkavat lokakuun lopussa. 

– Odotan, että pääsen näkemään millaista tekeminen A-maajoukkueessa on. Tiedossa on varmasti tosi kovia treenejä ja pelejä. Kiva päästä myös näkemään millaista kansainvälisellä huipulla on ja päästä vertaamaan miten itse pärjää sillä tasolla, Tynnilä kiteyttää odotuksiaan. 

Koko Klubi onnittelee Joannaa upeasta ja ansaitusta saavutuksesta. Tsemppiä matseihin!
Katso Helmareiden koko joukkue tästä.