Joanna Tynnilän ura jatkuu Norjassa

Joanna Tynnilä siirtyy norjalaisen SK Brannin riveihin kolmen vuoden sopimuksella.

Joanna Tynnilä  - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Joanna Tynnilä (s. 2001) siirtyi Klubiin kaudeksi 2022. Ensimmäisellä kaudellaan Tynnilä otti heti paikan HJK:n avauskokoonpanosta ja pelasi 21 peliä, kun HJK ylsi hopealla liigassa ja Suomen Cupissa. Tällä kaudella Tynnilä on pelannut 15 ottelua, joista kaikki avauskokoonpanossa.

HJK-vuosien aikana Tynnillä on noussut myös Suomen A-maajoukkueeseen, jossa hän on pelannut toistaiseksi kolme ottelua.

Tynnilän kasvattajaseura on TiPS, jonka riveissä hän pelasi myös Kansallista Liigaa ennen siirtoaan Klubiin.

– Olen tosi kiitollinen koko tästä ajasta, minkä pääsin viettämään Klubissa. Tässä ympäristössä opin todella paljon uutta ja motivaationi kehittyä ja tavoitella omia unelmiani kasvoi vielä entisestäänkin. Iso kiitos siitä kuuluu valmennukselle ja muulle staffille, jotka ovat tehneet todella ison määrän töitä sekä joukkueen, mutta samalla myös yksilöiden kehityksen ja menestymisen eteen, Tynnilä kertoo.

–  Iso kiitos myös joukkuekavereille, joiden kanssa olen päässyt tekemään töitä päivittäin. Olen nauttinut joka hetkestäni tässä seurassa ja saanut itselleni elinikäisiä ystäviä ja upeita muistoja, puolustaja lisää.

SK Brann voitti kaudella 2022 Norjan mestaruuden sekä myös Norjan Cupin. Menestys toi paikan myös tämän kauden Mestarien Liigan peleihin, jossa se avauskierroksella kohtaa bulgarilaisen FK Lokomotiv Stara Zagoran.

–  Tuntuu tietenkin haikealta lähteä, mutta samalla olen myös todella iloinen ja innoissani tästä siirrosta. Tällaisen mahdollisuuden eteen olen tehnyt kauan töitä ja tämä tuntui siltä, että se on katsottava. Tiedän, että pääsen nyt erittäin ammattimaiseen ja laadukkaaseen ympäristöön kehittymään, Tynnilä kertoo.

Viimeisen 4,5 vuoden aikana HJK:sta ovat siirtyneet ulkomaille Eveliina Summanen, Anna Auvinen, Jutta Rantala, Anna Koivunen, Katariina Kosola, Nea Lehtola, Oona Sevenius ja nyt Tynnilä.

Tynnilällä oli HJK:n kanssa tämän kauden kattava pelaajasopimus, joten SK Brann maksaa Tynnilästä siirtokorvauksen HJK:lle.

Onnea matkaan, Joanna!