Jonne Kunnas A-maajoukkueen valmennustiimiin

HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas toimii jäljellä olevissa MM-karsintapeleissä Suomen A-maajoukkueen valmennustiimissä.

Jonne Kunnas - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Helmarien päävalmentaja Anna Signeulin sopimus purettiin EM-kisojen jälkeen. Palloliitto kartoittaa tällä hetkellä uutta päävalmentajaa. MM-karsinnat Suomi pelaa loppuun Marko Salorannan johdolla. Salorannan lisäksi valmennukseen nimettiin Jonne Kunnas.

Kunnas on työskennellyt Salorannan kanssa aiemminkin, alle 17-vuotiaiden MM-kisoihin päässeen 2001 syntyneiden ikäluokan kanssa.

– Luotan Jonneen ammattilaisena, ja ihmisenä hän on aivan loistava persoona. On hienoa, että asiat saatiin sopimaan hänen seurajoukkueensa kanssa ja päästä työskentelemään hänen kanssaan, sillä puhumme jalkapalloilullisesti samaa keiltä, Saloranta kertoo.

Suomella on MM-karsinnoissa kaksi peliä jäljellä, 1.9. Irlantia vastaan vieraissa ja 6.9. Ruotsia vastaan Tampereella. Mahdolliset MM-jatkokarsinnat alkavat lokakuun lopussa.

– Ottelut pelataan FIFA-tauon aikana, joten HJK-arkeen A-maajoukkueen valmennuspesti ei juurikaan vaikuta. Toivottavasti edessä ovat vielä jatkokarsinnat, mutta ne pelataan sitten Kansallisen Liigan kauden jälkeen. Tämä on hieno mahdollisuus Jonnelle ja totta kai tuemme niin paljon kuin pystymme lippulaivaamme, eli A-maajoukkuetta, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius sanoo.

– Meillä on useampi valmentaja eri maajoukkueissa mukana. Samanlailla kuin pelaajille, haluamme toimia myös valmentajille hyvänä ponnahduslautana ja kehityspaikkana, Sarelius lisää.