Jonne Kunnas Linköping FC:n valmentajaksi

Klubissa vuodesta 2018 valmentanut Jonne Kunnas toimii jatkossa ruotsalaisen Linköping FC:n valmentajana.

Jonne Kunnas toimi HJK:ssa Talenttivalmentajana vuodet 2018 ja 2019. Tämän jälkeen hän toimi HJK:n Kansallisen Liigan joukkueen päävalmentajana kolme kautta, 2020-2022.

Kaudelle 2023 Kunnas siirtyi Suomen A-maajoukkueen valmennustiimiin, mutta jatkoi edelleen myös osittain Klubissa toimien T18 Akatemian valmennusryhmässä.

Linköping FC on yksi Ruotsin pääsarjan huippuseuroista. Menneellä kaudella se sijoittui kolmanneksi ja pelaa näin ensi kaudella myös Mestarien Liigassa. Joukkueen päävalmentajana toimii Rafael Roldán ja 2+1-vuotisen sopimuksen tehnyt Kunnas toisena valmentajana.

– Hieno mahdollisuus omalla uralla hypätä mukaan yhteen Ruotsin isoimmista seuroista. Uskon, että kehityn itse valmentajana, mutta myös uskon pystyväni auttamaan seuraa menestymään sekä pelaajia eteenpäin urallaan.

– Iso kiitos HJK:lle kuluneista vuosista. Klubi-aika on itselleni monessakin mielessä tärkeintä aikaa valmennusurallani. Mahtava tuki, jota sain, osaltaan mahdollisti itselleni seuraavaa steppiä nyt kv-kentillä, Kunnas kertoo.

Kunnas jatkaa edelleen myös Helmarien valmennustiimissä.

– Jonne on tehnyt HJK:ssa mahtavaa työtä kuusi vuotta ja todellakin ansaitsee näin hienon mahdollisuuden hypätä Ruotsin huippuseuran valmennukseen mukaan. Suuret onnittelut koko seuramme puolesta, mahtavaa! iloitsee HJK:n huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius.

– Jo aikaisemmin syksyllä Riku (Remes) siirtyi Åland Unitedin päävalmentajaksi ja nyt Jonne siirtyy Ruotsin huippuseuraan. On hienoa ja tärkeää, että myös valmentajille HJK on hyvä ponnahduslauta eteenpäin urallaan.

Onnea matkaan Jonne!