Jyväskylästä tuliaisina täysi pistepotti

Kauden ensimmäinen luonnonnurmipeli toi oman lisähaasteen otteluun, mutta Klubi otti rutiininomaisen voiton JyPK:a.

Tunnustelevan alun jälkeen ottelu eteni HJK:n komennossa. Jyväskyläläisillä oli vaikeuksia saada pidempiä syöttöketjuja aikaan ja kotijoukkueen eteneminen pysähtyi joko präsiiin tai Klubi onnistui katkaisemaan pitkät syötöt.

HJK sai rakennettua muutamia maalintekopaikkoja, mutta JyPK suojeli omaa maaliaan hyvin. Vapauttava avausosuma nähtiin 36. minuutin kohdalla. Klubi sai noin 20 metristä erikoistilanteen, jota menivät antamaan Nea Lehtola, Jutta Rantala ja Annika Huhta. Ovela vapaapotkukuvio hämmensi kotijoukkueen pelaajia ja Anna Auvinen siirsi kakkospallon Pauliina Tähtisen puolittaisen torjunnan jälkeen maaliin.

Toisella jaksolla JyPK:n pallollinen pelaaminen tyrehtyi paria vastahyökkäystä lukuun ottamatta täysin. HJK pääsi etenemään erityisesti laitojen kautta ja 63. minuutin kohdalla Ashley Riefner murtautui vasemmalta laidalta boksiin. Riefner syötti Jutta Rantalalle, joka sijoitti kauden seitsemännen maalinsa.

 – Kokonaisuutena peli oli meidän kontrollissa käytännössä koko ajan. Prässi toimi suunnitellusti ja saimme myös puolustettua pidemmät syötöt hyvin. Hyökkäämisen osalta löytyy vielä pientä hiomista siihen, miten tunnistamme hetket kun voimme hyökätä nopeasti, kertoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Rantanen jakoi myös kehuja muulle taustatiimille.

– Kauden ensimmäinen peli luonnonnurmella ja tämä huomioiden olen todella tyytyväinen joukkueen esitykseen. Täytyy myös antaa erityishuomio erikoistilannetiimille ja toteutukselle tästä onnistumisesta.

JyPK – HJK 0-2 (0-1)
38. Anna Auvinen
66. Jutta Rantala

Kokoonpano:
Anna Koivunen
Nea Lehtola
Mimmi Nurmela
Anna Auvinen
Ashley Riefner (75. Tessa Auvinen)
Emmaliina Tulkki
Elina Myllymäki (70. Vilma Hakala)
Annika Huhta
Essi Sainio
Jutta Rantala
Hanna Ruohomaa (87. Tessa Rinkinen)

Vaihdossa: Lotta Rosenström, Linda Ruutu, Ella Alakomi ja Maaria Roth