Kahden pelin viikosta saldona kuusi pistettä – Ilves kaatui kotikentällä numeroin 1–0

Sunnuntaina äitienpäivää vietettiin Bolt Arenalla, jonne vieraaksi saapui Tampereen Ilves. HJK jatkoi voittoputkeaan, kun täydet kolme pistettä jäi Helsinkiin.

Sunnuntaina äitienpäivää vietettiin Bolt Arenalla, jonne vieraaksi saapui Tampereen Ilves. HJK jatkoi voittoputkeaan, kun täydet kolme pistettä jäi Helsinkiin.

Ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkue HJK oli selvästi vahvempi ja onnistui luomaan useamman potentiaalisen maalintekopaikan. Ilves sai ainoastaan puolittaisia vastahyökkäyksiä, joista ei syntynyt sen vaarallisempia tilanteita. Pallo ei ensimmäisen 45 minuuttisen aikana löytänyt tietään maaliin kummankaan joukkueen toimesta, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa. 

Toisella puoliajalla Klubi jatkoi vahvoja otteitaan ja vaihtojen myötä saatiin myös lisää virtaa kentälle. Vaihdosta 55 minuutin jälkeen sisään tullut Lotta Kalske kerkesi olemaan kentällä vain kaksi minuuttia, kun hän onnistui laukomaan pallon maaliin. Helmi Raijas onnistui katkomaan vierasjoukkueen syöttöyrityksen ja toimitti pallon kuudentoista rajalle, jossa Kalske sai pallon haltuunsa ja harhautuksien jälkeen laukoi pallon oikeaan alanurkkaan.

Vaikka ottelun lopussa pelin painopiste oli käytännössä pelkästään HJK:n hyökkäyspäässä, ei lisämaaleja nähty useista paikoista huolimatta. Kotijoukkueen hyvän ja tasapainoisen esityksen jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi HJK:n 1–0 voittoon. Annika Laihasen vartioima maali pysyi koskemattomana jo neljättä kertaa peräkkäin.

Katso videolta päävalmentaja Arttu Heinosen kommentit ottelusta.

Päävalmentaja Arttu Heinonen summaa sunnuntain voitto-ottelun.

HJKIlves 1–0 (0–0)
57. 1–0 Lotta Kalske

Kokoonpano
Annika Laihanen
Emmaliina Tulkki (66′ Lilli Halttunen)
Veera Hellman (55′ Nelli Kalske)
Reetta Suomela (55′ Lotta Kalske)
Jenna Topra
Tuuli Enkkilä (55′ Elisa Ikonen)
Sara Sievistö
Helmi Raijas 
Jasmin Mansaray (75′ Noora Karvonen)
Milja Kiviranta
Maaria Roth 

Vaihdossa
Siiri Forsström
Elli-Noora Kainulainen