Kansallinen Cup: Sunnuntaina HJK – PK-35

HJK pelaa sunnuntaina Kansallisen Cupin ottelun PK-35:sta vastaan Talin hallissa.

Peppi Kontturi - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kansallinen Cup on kokonaan uusi kilpailu Kansallisen Liigan ja Ykkösen joukkueille. Ilmoittautuneet joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon. Jokaisen lohkon kaksi parasta ja kaikkien lohkojen kaksi parasta lohkokolmosta etenevät kilpailun puolivälieriin. HJK:n kanssa samassa lohkossa pelaavat HPS, PK-35 ja Åland United.

Klubi avasi urakkansa Kansallisessa Cupissa helmikuun alussa, kun se voitti HPS:n maalein 3–1. Klubin maalit pelissä tekivät Tuuli Enkkilä, Peppi Kontturi ja Lilli Halttunen.

Lohkon toisessa pelissä Åland kukisti PK-35:n maalein 4–0.

– Mukavaa päästä taas pelaamaan pisteistä. Viime pelistä on pari viikkoa ja tässä välissä on ollut todella paljon pelaajia eri maajoukkueiden mukana. Olemme tämän takia harjoitelleet vähän pienemmällä porukalla, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan Kansallinen Cup tuo hyvän lisän joukkueen arkeen.

– Nyt kun Suomen Cup alkaa vasta keväällä, on hyvä saada kilpailullisia pelejä talveen. Eli ainakin meitä Kansallinen Cup palvelee hyvin ja olemme valmiita seuraavaan paikalliskamppailuun.

HJK ja PK-35 kohtaavat sunnuntaina Talin hallissa kello 14.30. Kyseessä on HJK:n kotiottelu.

– Odotettavissa varmasti laadukas ja tasainen ottelu, josta tunnetta ei puutu. Tervetuloa katsomaan, kun joukkueemme lyö itsensä likoon heti ensimmäisestä hetkestä lähtien.

– Tavoitteenamme on viedä edelleen kollektiivista pelaamista eteenpäin ja opetella työskentelemään läpi 90-minuuttisen laadukkaasti niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, päävalmentaja pohtii.

Klubilta oli menneellä viikolla 11 pelaajaa maajoukkueiden mukana (A-maajoukkue, U23, U19). Terveystilanteen pitäisi olla kuitenkin varsin hyvä sunnuntain peliin.

– Maajoukkueissa ei onneksi tullut mitään uusia vammoja. Osa pelaajista on toki ollut kovalla rasituksella, joten lähempänä peliä pitää vielä katsoa tilanne tarkemmin. Meillä on kuitenkin onneksi laaja ja laadukas pelaajarinki, joten tilanne on hyvä, Heinonen kertoo.

HJK – PK-35
Kansallinen Cup
26.2.2023 klo 14.30, ovet avoinna klo 14.00 alkaen
Talin halli

Matsiliput lippu.hjk.fi sekä ovelta.
Kausikorttilaisille veloitukseton sisäänpääsy (paikka varattava ennakkoon).
HJK TV näyttää pelin suorana lähetyksenä, striimin hinta 3 €.