Kansallisen Liigan kärkikamppailussa vastassa Åland United

HJK:n pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Åland United.

Arttu Heinonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs Åland United
Su 2.7. klo 13:00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

Kansallista Liigaa on pelattu nyt 10 ottelukierrosta. Sarjakärjessä porskuttavat tasapistein HJK ja KuPS. Molemmilla on saldona kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota, pisteitä 24. Kolmantena on sunnuntain vastustaja Åland United, jolla pisteitä on 21.

Kolmikon perässä tulevat FC Honka (17), PK-35 Vantaa (15) ja kuudetta sijaa halussaan pitävä Ilves (12). Runkosarjan jälkeen kuusi parasta jatkavat pelejään ns. Mestaruussarjassa. Haastajasarjaan joutuvat neljä heikointa. Tällä hetkellä TPS (11), HPS (9), PK-35 (9) ja ONS (4) ovat sarjataulukon neljä viimeistä.

Viime pelissään Klubi kaatoi vieraskentällä FC Hongan maalein 2–0 Lotta Kalskeen ja Peppi Kontturin osumilla. HJK ansaitsi voittonsa myös tilastojen valossa, sillä maaliodottama (2,71–0,87), laukaukset (18–10), pallonhallinta (62–38 %) ja onnistuneet syötöt (344–162) olivat kaikki selkeästi Klubin eduksi.

HJK ja Åland United kohtasivat keväällä Ahvenanmaalla. Silloin HJK nousi 0–1-tappioasemasta 2–1-voittoon Mimmi Nurmelan ja Ria Karjalaisen maaleilla. Karjalaisen osuma syntyi pelin yliajalla.

Åland United avasi kautensa kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen se on voittanut kahdeksasta pelistään seitsemän. Edellisessä pelissään Åland United voitti kotikentällään HPS:n maalein 3–2.

HJK:n parhaat maalintekijät ovat Lotta Lindström (6), Lotta Kalske (4) ja Ria Karjalainen (3). Åland Unitedin paras maalintekijä on ollut seitsemän maalia tehnyt Jacqueline Hand. Hänelle vahvaa tukea ovat antaneet Dana Leskinen (6) ja Aada Törrönen (5).

– Pidimme viikon loman joukkuetreeneistä viime viikolla ja täksi viikoksi palasimme energiaa täynnä taas tositoimiin. Kiva päästä pelaamaan myös pienen tauon jälkeen, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Hävisimme viime pelimme kotikentällämme, joten nyt meillä on sen suhteen kasvojen pesun paikka. Nyt haluamme tarjota katsojille taas parasta osaamistamme ja ottaa kolme pistettä Bolt Arenalta, päävalmentaja lisää.

Åland United on Klubille erittäin tuttu joukkue, jonka pelityyli on hyvin tiedossa.

– Ålandilla on erittäin kova materiaali ja joukkue täynnä hyviä pelaaja. Kausi alkoi heikosti, mutta sen jälkeen Åland on ollut todella hyvä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Se on näkynyt myös pelien tuloksissa. Åland hyökkää erittäin suoraviivaisesti nopeiden pelaajiensa kautta ja myös erikoistilanteet ovat vaarallisia. Puolustussuuntaan se puolustaa tiiviisti koko joukkueena, Heinonen pohtii.

HJK:n pelaajatilanne sunnuntain peliin on hyvä. Sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Jasmin Mansaray, Elisa Ikonen, Veera Hellman sekä pienemmistä vammoista kärsivät Daniela Tolonen ja Tea Heinonen. Sivussa on myös PK-35 Vantaassa lainalla oleva Ilona Walta.

– Meillä on hyvä viikko treenikentällä ja olemme pystyneet valmistautumaan peliin hyvin. Toivottavasti saamme jälleen kotiyleisöltä vahvaa tukea, kuten aikaisemmissa kotipeleissä, Heinonen sanoo.

Kaudesta 2006 eteenpäin HJK ja Åland United ovat kohdanneet virallisissa peleissä 51 kertaa. Peleistä 21 on päättynyt Klubin voittoon, 12 tasapeliin ja 18 Ålandin voittoon. Maaliero peleistä on 89–76 Klubin hyväksi.