Kapteeni Ruutu jatkaa HJK:ssa

HJK ja kapteenin nauhaa viimeiset kaksi kautta kantanut Linda Ruutu ovat solmineet jatkosopimuksen kaudesta 2021.

Linda Ruutu - HJK Helsinki, Photo: © Kalevi Hämäläinen

HJK:n kokeneimpiin lukeutuva Linda Ruutu debytoi Naisten Liigassa vuonna 2006. Klubia hän on edustanut yhtäjaksoisesti kaudesta 2017, joista kaksi viimeisintä kapteenin vastuulla.

Keskikentällä pelaava Ruutu pelasi kauden aikana kaikissa 18 ottelussa ja viimeisteli kaksi maalia. Kuluneesta vuodesta jäi kaikessa kummallisuudessaan kuitenkin vielä paljon nälkää tulevalle kaudelle.

– Oli selvää, että haluan jatkaa pelaamista ja HJK on hyvä paikka olla, joten päätös oli helppo. Mennyt kausi oli aika iso pettymys varmasti koko joukkueelle, joten odotan sikäli innolla uutta kautta. Uskon, että voimme olla parempia ja toivottavasti talven aikana saadaan hyvä pre-season ja kehitettyä meidän pelaamista, meillä on siihen potentiaalia, Ruutu summaa.

Myös joukkueen päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsee Ruudun jatkosta ja maalailee jo tulevaa kautta.

– Hienoa, että Rudi jatkaa. Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan ympäristön, jossa jokaisen pelaajan on mahdollista jatkuvasti haastaa itseään sekä kehittyä. Uskon, että Rudi pystyy edelleen ottamaan steppejä urallaan. Hän on vahva pelinrytmittäjä sekä pallollisena erittäin monipuolinen. Hän pystyy lisäksi puolustamaan isoa aluetta, jolla tukee joukkueen pelaamista paljon, Kunnas luettelee.