Katariina Kosola siirtyy Ruotsiin

Katariina Kosola on tehnyt sopimuksen Ruotsin Damallsvenskanissa ensi kaudella pelaavan Umeå IK:n kanssa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Katariina Kosola (s.2001) siirtyi HJK:hon kaudeksi 2020. Kahden HJK-kauden aikana Kosola nousi Kansallisen Liigan parhaimpien laitapelaajien joukkoon ja pelasi yhteensä 41 peliä ja viimeisteli yhdeksän maalia.

– Olen innoissani siirrosta, sillä minulla on ollut tavoitteena pelata ulkomailla. Kauden mittaan tuli fiilis, että kahden HJK:ssa ja Kansallisessa liigassa vietetyn kauden jälkeen olisi hyvä aika ottaa seuraava askel urallani ja lähteä kohti uusia haasteita. Nyt tuntuu hyvältä, että uskalsin luottaa tähän fiilikseen ja uskon, että mukavuusalueelta poistuminen tulee kehittämään minua niin futiksessa kuin ihmisenäkin. Tuntuu tietenkin haikealta jättää HJK, sillä tämä on ollut paikka, jossa olen todella viihtynyt ja tuntenut oloni kotoisaksi, Kosola kertoo.

HJS-kasvatti Kosola on aikaisemmin urallaan pelannut myös Hämeenlinnan Härmässä, Ilveksen B-tytöissä sekä yhden kauden ajan HFA:ssa.

– Haluan kiittää HJK:ta, yhteisöä, kannattajia ja kaikkia, jotka ovat olleet matkalla mukana. Erityisesti haluan kiittää joukkuetta eli taustoja, valmentajia sekä pelaajia eli heitä, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä päivittäin, ja jotka ovat puskeneet minua eteenpäin omalla panoksellaan. Matkalle on mahtunut myös pettymyksiä mutta päällimmäisenä mieleen on jäänyt kaikki hienot muistot ja hetket, joita olen saanut yhdessä joukkueen kanssa kokea. Olen myös kiitollinen siitä, millaisiin ihmisiin ja ystäviin olen HJK:ssa saanut tutustua, Kosola pohtii.

Umeå IK nousi ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan, Damallsvenskaniin. HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas on iloinen Kosolan ottaessa stepin Klubista eteenpäin.

– Tämä on hieno uusi askel Katsulle hänen omalla urallaan. Uskon, että hän on valmis ottamaan heti ensimmäisellä kaudella isoa roolia myös Damallsvenskanissa – kuten hän otti meilläkin jo ensimmäisellä kaudellaan. Katsu on kuluneen kahden kauden aikana nopeasti osoittanut tasonsa liigassa, mutta myös jatkuvasti kehittynyt pelaajana kovan ja määrätietoisen työnteon kautta. Hänen positiivinen ja määrätietoinen asenteensa myös kentän ulkopuolella tulee viemään häntä urallaan pitkälle, Kunnas sanoo.

Onnea Ruotsin valloitukseen Katsu!