Katseet kohti kautta 2019

HJK:n valmistautuminen uuteen kauteen on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Joukkueen rakentuminen on hyvällä mallilla ja kasassa on jo 17 pelaajasopimusta. Päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan pelaajatilanne on kokonaisuutena hyvä, mutta tulevien viikkojen aikana solmitaan vielä muutamia sopimuksia.

 – Olen äärimmäisen iloinen siitä, että meillä on erittäin taitava ryhmä kasassa kaudelle 2019. Joukkueeseen tulee muutoksia, mutta onnistuimme säilyttämään suuren osan menneen kauden pelaajarungosta. On kuitenkin todennäköistä, että joukkueen keski-ikä laskee ja tämä tulee huomioida ryhmädynamiikassa. Olemme pitäneet joukkueen kokoamisessa mielessä sen identiteetin, jota olemme vuosi vuodelta rakentaneet. Tavoitteena on, että myös uudet pelaajat sopivat tähän mahdollisimman hyvin, avaa Rantanen.

HJK:n riveihin ovat siirtyneet maalivahti Anna Koivunen sekä kenttäpelaajat Emmaliina Tulkki ja Nea Lehtola. Lisäksi liigajoukkueen mukana harjoittelee tällä hetkellä neljä TBSM-pelaajaa. Maija Saari ja Laura Hyvönen lopettivat edellisen kauden päätteeksi uransa ja Katarina Naumanen jatkaa pelaamista Norjassa.

Preseasonin ensimmäinen jakso käynnissä

HJK palasi marraskuussa harjoituskentille ja pelaajilla on nyt takana kolmisen viikkoa joukkueharjoituksia. Preseasonin ensimmäisellä jaksolla lajiharjoituksia on neljästi viikossa, jonka lisäksi pelaajat tekevät kaksi voimaharjoitusta, yhden peruskestävyystreenin sekä mahdolliset muut omatoimiset harjoitukset.

Pitkä preseason on Rantasen mukaan mahdollisuus kehittyä niin joukkueena kuin yksilönä.

– Määrätietoinen ja ympärivuotinen harjoittelu on kaiken kehittymisen lähtökohta. Jatkamme pelin kehittämistä edelleen siihen suuntaan, että kontrolloimme peliä pallon kautta. Joukkueessa on erittäin paljon taitoa, minkä pohjalta pelitapaa voidaan rakentaa. Tärkeää on kehittää alusta alkaen niitä kollektiivisia ja pelipaikkakohtaisia periaatteita, joista pelaamisemme koostuu. Tulevalla kaudella yksi tavoite on lisätä fyysistä rasitusta ja kehittää niin kestävyyttä, voimaa kuin nopeutta yhdessä teknis-taktisten ominaisuuksien kanssa, päättää Rantanen.